Nieuwe AV-receivers Harman Kardon


Redactie HiFi.nl | 28 augustus 2013 | Harman Kardon

Harman Kardon introduceert een nieuwe serie AV-receivers, te weten de AVR 151, AVR 161 en AVR 171, om naar eigen zeggen in te springen op de veranderingen in de markt. Daarmee wordt vooral gewezen op de wijze waarop muziek en films vandaag de dag steeds vaker geconsumeerd wordt.

De drie modellen kwamen eerder dit jaar al voorbij, maar zijn vanaf september daadwerkelijk op de markt. “Audio- en video-content wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt op verschillende digitale bronnen, zoals ‘smart tv’s, smartphones en tablets. Met deze nieuwe lijn maken wij het mogelijk om te streamen op verschillende apparaten. De av-receivers bieden maximaal gemak om content terug te kijken of te luisteren. Uiteraard kennen de av-receivers volgens Harman Kardon traditie  een strak en, slank design dat past bij elk interieur” aldus Bas van de Rijt, Marketing Manager Harman Nederland BV.     

Verbindingsmogelijkheden
De verbindingsmogelijkheden van de nieuwe AVR-serie zijn uitgebreid, schrijft Harmon. De AVR 171 heeft zes 3D voorbereide HDMI-ingangen voor Blu-ray-spelers, game consoles, computers, Apple TV en HDTV set-top box. Dankzij de MHL-ingang is het mogelijk om high-definition content af te spelen via een camera, telefoon of tablet direct op het grote scherm. Bovendien is de av-reciever uitgerust met Bluetooth- connectie, Apple AirPlay, vTuner™, internetradio en DLNA 1.5 technologie, waardoor er meerdere streaming opties zijn.

Roku-Ready
De Harman Kardon AVR 171 ondersteunt als eerste de Roku Ready MHL. Door een Roku Streaming Stick via de MHL-poort aan de achterzijde van de AVR aan te sluiten, hebben consumenten toegang tot het aanbod van Roku; ruim 750 kanalen, waar je hier meer over kunt lezen.

Prijs & beschikbaarheid
De adviesverkoopprijs voor de AVR 151, AVR 161, AVR 171 is respectievelijk 349 euro, 449 euro en 599 euro. De Harman Kardon AVRV 1x1 serie is vanaf 1 september 2013 beschikbaar bij de geautoriseerde verkoopkanalen.

Enkele specificaties:

  • De AVR 161 en AVR 171 zijn de eerste av-receivers die HARMAN NSP Natural Sound Processing aanbieden, waarmee een rijk, alles omringend geluid wordt geboden vanuit elke bron. Dit gebeurt via nauwkeurige lokalisatie gecombineerd met traditionele fidelity features zoals low distortion en realistic loudness.
  • De nieuwe switch-mode power supply in de Harman Kardon AVR 151, AVR 161 en AVR 171 sluiten aan bij de High-Current versterker.
  • De AVR 1x1 series zijn voorzien van Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio-decodering.
  • Alle drie de systemen zijn te bedienen via de gratis te downloadbare Harman Kardon afstandsbedieningapp voor iOS ® en Android smartphones en tablets.

EDITORS' CHOICE