NIEUWS

Klinkt Beter 432 Hz ook op X-fi Audioshow


Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2013

Op de aankomende X-fi Show presenteert Klinkt Beter samen met distributeurs Audioscape, AV4U en HVP Audio opnieuw haar 432 Hz streaming set, samengesteld uit SOtM muziekservers, elektronica van Vitus Audio en Marten luidsprekers. Tijdens de X-fi show wordt alle muziek in 432 Hz gespeeld, waar je hier meer over leest.

Soul of the Music (SOtM) geniet vooral bekendheid met hun high-end USB geluidskaarten, maar het merk heeft ook een fraaie muziekserver in het programma. De SOtM sMS-1000 heeft een capaciteit van liefst 2 TB en vormt samen met de bijhorende DSD DAC, de sDP-1000 een uitgekiende muzikale combinatie. De bediening geschiedt via tablet of smartphone en de sMS-1000 is geschikt voor het afspelen van alle formaten, van CD kwaliteit tot de zwaarste HD bestanden, maar ook DSD. Dankzij het open Linux platform is Klinkt Beter erin geslaagd de streamer uit te breiden, zodat deze alle hedendaagse, westerse muziek op de betere 432 Hz stemming kan afspelen.

De 432 Hz frequentie is één van de mogelijke stemmingen voor de A grondtoon, die wordt gebruikt om instrumenten te stemmen. "Uit onderzoek blijkt dat 432 Hz aangenamer, meer relaxed, minder hard, helderder, voller en rijker klinkt dan wanneer de muziek wordt afgespeeld zoals deze origineel op CD stond, namelijk de 440 Hz die lang geleden de standaard is geworden," aldus de uitleg van Klinkt Beter. Op de eigen website lees je er meer over, omdat de speciaalzaak onlangs een show rond het concept organiseerde.

Vitus Audio
Het Deense Vitus Audio introduceerde op de High End beurs in München de nieuwe Reference RD-100 DAC, een high-end DAC met een echte analoge pre-amp functie. Op de X-fi show wordt tijdens de demo’s door Klinkt Beter afwisselend gespeeld met de RI-100 2x300w Class AB versterker uit de Reference lijn, en de SIA-025 2x25w Class A versterker uit de Signature lijn.

Marten
In München werd eveneens de nieuwe Marten Django L geïntroduceerd, een volwaardige Marten vloerstaander, compacter dan de populaire Django XL, maar klankmatig zeker geen kleinere broer. Naast de nieuwe Django L, worden in Veldhoven ook de nieuwe Duke boekenplank luidsprekers geshowd. 

Kijk op de X-fi Special voor al het nieuws

EDITORS' CHOICE