NIEUWSSony

CinemaDream toont primeurs Sony en Bryston op X-fi 2013

Redactie HiFi.nl | 02 september 2013 | Sony

Een verse update rond de aanstaande X-fi show op zaterdag 14 en zondag 15 september in NH Koningshof in Veldhoven; wat we al wisten, is dat CinemaDream een filmtheater in zal richten waarin primeurs van Sony en Bryston getoond worden. Maar: er is daarbij ook uitgebreid aandacht voor de Kaleidescape Cinema One mediaserver

Weliswaar is X-fi op de eerste plaats vooral een evenement voor muziekliefhebbers en audiofanaten. Nu ook home cinema een steeds belangrijkere markt voor high end fabrikanten wordt, richt speciaalzaak CinemaDream, samen met Sony, een heuse (thuis)bioscoop in. Daar kunnen bezoekers kennismaken met beeldprojectie en meerkanaals geluidsweergave van hoog niveau.

Hiermee wil CinemaDream bezoekers laten ervaren dat kijken naar een film of concert in een high end home theater een ware belevenis kan zijn. De speciaalzaak uit Buren is THX-gecertificeerd en daarnaast officieel Sony dealer en zal beeld en geluid volledige volgens specifieke THX-normen inregelen. Daarnaast presenteert Sony tijdens X-fi 2013 voor het eerst in Europa enkele nieuwe producten, waaronder zeker één belangrijke primeur.

Het 7-kanaals geluidssysteem wordt verzorgd door Bryston, dat sinds enkele jaren ook actief is op het terrein van multikanaals geluidsweergave. De opstelling bestaat uit een topklasse 7.4 home cinema systeem met versterkers en nieuwe luidsprekers van het gerenommeerde Canadese merk. De luidsprekers zijn een primeur, niet eerder waren ze in Nederland te zien en horen.

CinemaDream nodigt bezoekers van de X-fi Audioshow 2013 dan ook uit een kijkje te komen nemen in het filmtheater.


EDITORS' CHOICE