NIEUWSMarmitek

HDMI verlengen met Marmitek MegaView 80

Redactie HiFi.nl | 26 juni 2013 | Marmitek

Marmitek introduceert de MegaView 80, voor het verzenden van HDMI over CAT5/6. Hiermee kun je de HD-content (Full HD 1080p) vanaf je digitale tv, media center, game console of harddisk recorder tot honderd meter verlengen en elders op een TV of projectiescherm bekijken.

"Officieel kan HDMI maximaal een afstand van 10 meter overbruggen over een HDMI kabel, zonder zichtbaar kwaliteitsverlies," meldt Marmitek. Als je het signaal met meer dan 10 meter wil verlengen of naar een andere kamer/ruimte wil overbrengen, is HDMI verlengen over CAT5 de oplossing.

MegaView 80
Met een HDMI-kabel sluit je je apparaat aan op de zender van de MegaView 80. Deze zet het HD signaal op een CAT5/6 kabel of thuisnetwerk (LAN) en middels een Megaview 80 ontvanger haal je het signaal er vervolgens weer vanaf. Hier sluit je met een HDMI-kabel je tv of projector op aan.

Veel nieuwe huizen zijn uitgevoerd met een CAT5 netwerk. Dat is nu eenvoudig te gebruiken voor het verzenden van HDMI, naar bijvoorbeeld de tv op de slaapkamer, de zolder of de serre. Of je trekt zelf natuurlijk een kabel.

Lees alles over HDMI over CAT5 in de Marmitek University.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Marmitek MegaView 80 is verkrijgbaar voor €139,95. Verdere informatie en verkoopadressen zijn terug te vinden op de website van Marmitek.

MERK

EDITORS' CHOICE