NIEUWS

Streaming filmdienst Netflix in 2013 in Nederland

Redactie HiFi.nl | 19 juni 2013

Goed nieuws voor liefhebbers van films en de betere tv-series die graag zelf bepalen wanneer je op dat aanbod afstemt: Netflix, de Amerikaanse aanbieder van films en tv-series via streaming, komt nog in 2013 naar Nederland.

Met een abonnement op Netflix, dat ooit opstartte als dvd-verhuurder via de post, is het mogelijk om voor een vast bedrag per maand film en tv-series te streamen. De dienst wordt aangeboden sinds 2007, en de laatste jaren wordt er zelfs content geproduceerd dat rechtstreeks voor Netflix bedoeld is, zoals de serie House of Cards en het nieuwe seizoen van Arrested Development.

Prijzen en exacte beschikbaarheid heeft het bedrijf nog niet bekend gemaakt. We weten dus ook nog niet of het aanbod hetzelfde zal zijn als in de Verenigde Staten, waar 29 van de momenteel 36 miljoen abonnees te vinden zijn. In Europa is Netflix reeds te vinden in (delen van) Groot-Brittanië en Scandinavië, waar maandabonnementen 7 à 8 euro kosten. Naar verwachting zal de prijs in Nederland op € 7,99 per maand komen te liggen.

Netflix is met haar netwerk van internet-televisie wereldleider met 36 miljoen abonnees in 40 landen, die in totaal zo'n miljard uur tv en film streamen - iedere maand. Het aanbod is onbeperkt en op ieder gewenst moment beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website.

Kijk ook eens op onze Streaming Special


EDITORS' CHOICE