Streaming workshop Beter Beeld & Geluid Zevenbergen

Redactie HiFi.nl | 25 juni 2013

Streaming audio is niet meer weg te denken als moderne bron voor muziek, weet ook Beter Beeld & Geluid. "Streaming wijst bovendien de weg naar een toekomst zonder zilveren schijfjes...". Bjorn en Garmt zijn al jaren bezig met streaming audio en hebben in die periode door educatie en training behoorlijk wat kennis opgedaan, vooral ook door zelf zaken uit te zoeken.

Op 27 juni wordt er bij hun filiaal in Zevenbergen daarom een workshop georganiseerd, waarbij alle aspecten van streaming audio uitgebreid aan bod zullen komen.

"Voor velen is 'streaming' nog zo'n onbekend terrein, dat alleen het idee al af kan schrikken. Omdat onbekend onbemind maakt, willen wij tijdens deze workshop met u onze kennis delen om op die manier wat onzekerheid en onbekendheid weg te nemen. Dit doen wij in voor iedereen begrijpelijke taal en met duidelijke voorbeelden, zodat de materie voor u meer tot leven zal gaan komen."

Niet alleen brengt streaming audio een hoop gemak met zich mee, ook klinken de streamers van de betere audio-merken consequent beter dan hun CD-spelers, vinden Bjorn en Garmt bovendien. Mede om die reden is het merk Linn volledig afgestapt van de CD-speler. Ook hoeft de omgang ermee niet moeilijk te zijn, zeker niet als je daarbij ook goed ondersteund wordt door een competente dealer.

Hier enkele onderwerpen die ter sprake zullen komen:

  • Waarom streaming audio?
  • Wat is een netwerk en hoe bouwen we die het beste op?
  • Hoe zorgen we dat onze CD's op de beste manier worden geript?
  • Hoe bouwen we de meest consistente en duidelijke database op?
  • Bespreking van enkele vormen van streamen (incl. USB uit computer)
  • Het bedienen en beluisteren van verschillende streaming opties (o.a. Linn, Meridian en Devialet)

Beter Beeld & Geluid Streaming Workshop
De datum voor deze workshop is zoals gezegd 27 juni. Aanvang is 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur). Wil je je graag opgeven, bel dan even op 06-46 22 65 86 of stuur een mail naar info@beterbeeldengeluid.nl.

Beter Beeld & Geluid Zevenbergen
Looierij 11 4762 AM Zevenbergen
Website / Special Page

Kijk ook eens op onze Streaming Special, waar je ook een uitgebreid Alles Over Streaming-artikel vindt 


EDITORS' CHOICE