NIEUWS

Filmpjekijken weektips: Die Wand en Before Midnight


Redactie HiFi.nl | 13 juni 2013

Er is deze week een titel in de Nederlandse bioscopen opgedoken die onze aandacht verdient, en erom vraagt om de Filmpjekijken weektip nog eens op de voorpagina te plaatsen: Die Wand. 

Specifieker: Julian Roman Pölsler’s Die WandGeen gemakkelijke film, zo opent de review. In de adaptatie van het gelijknamige boek van Marlen Haushofer kijken we twee uur lang naar een geïsoleerde vrouw. Via een voice-over die zeer literair van aard is, horen we hoe zij in die situatie terecht kwam en dat ze nu haar herinneringen opschrijft, om niet gek te worden.

Lappen tekst zijn het, vol poëtische bespiegelingen op eenzaamheid, identiteit en overlevingsdrang. Maar juist door het uithoudingsvermogen van de kijker te testen wordt de film op den duur een bijna hypnotiserende ervaring. Lees de gehele recensie hier

Om de spotlight overigens ook op een wat luchtigere titel te zetten, kunnen we momenteel in de bioscoop nog te terecht voor Before Midnight. Regisseur Richard Linklater en zijn sterren Ethan Hawke en Julie Delpy zijn het namelijk nog niet verleerd. Nadat Jesse en Celine samen uit de trein stapten in Wenen in Before Sunrise en een rendez-vous hadden in Parijs in Before Sunset, flikken ze hetzelfde kunstje gewoon weer - en met succes.
Lees de gehele recensie hier.

EDITORS' CHOICE