NIEUWSKEF

Introductie KEF M500 hoofdtelefoons en M200 in-ears


Redactie HiFi.nl | 24 april 2013 | KEF

KEF stapt in de markt voor hoofdtelefoons en lanceert de M200 in-ears en de M500 over-ears. Het zijn de eerste headset-modellen van de Engelse luidsprekerfabrikant.

Het heeft even geduurd voordat ook het merk uit Maidstone van zich liet horen in deze hoek van de audiomarkt, maar volgens de Britse engineers is het wachten niet voor niets en passen de eerste modellen uitstekend in de missie en ethos van KEF: zorgvuldig geproduceerde kwaliteit voor de beste audiobeleving.

De M200 in-ears zijn, om meteen in het binnenwerk te duiken, voorzien van een 10mm LF driver en een 5.5 mm neodymium MF/HF driver die middels KEF's eigen Dual Dynamic Driver (DDD) array voor een gedetailleerde en natuurgetrouwe weergave moeten zorgen. De positie van de LF driver in een lichte aluminium behuizing moet zorgen voor een resonantie-vrije bas. De truc voor een gebalanceerde weergave, zo stelt KEF, is gelegen in het feit dat de driver voor midden en hoog zodanig gepositioneerd is dat de ruimte als poort fungeert vanuit de baskamer naar de kamer die de gecombineerde output naar het oor geleidt.

De softe siliconen dopjes in combinatie met het lusje dat over je oor gaat, een combinatie die we ook kennen van bijvoorbeeld de C5 van Bowers & Wilkins, moeten tot slot voor een stevige en comfortabele plaatsing zorgen. De M200 is geschikt voor de meeste smartphones en andere mobiele bronnen, en voorzien van een audiokabel met in-line afstandbediening. 

De grote M500 op zijn beurt is uitgerust met een full-range 40mm neodymium driver met een CCAW (copper-clad aluminium wire) spreekstoel voor een 'muzikale weergave met een strakke, schone bas'. Hoe dat echt klinkt, durven we nog niet te zeggen. 

De oordoppen van 'zweet resistent, duurzaam en ademend' schuim moeten samen met de Smart Hinge voor een comfortabele luisterervaring zorgen, terwijl de over-ears zo bovendien gemakkelijk op te vouwen zijn. De audiokabel is identiek aan die van de in-ears.

Zowel de M200 als M500 is al bekroond met de 2013 Red Dot Award voor product design.

Prijs & beschikbaarheid
Beide modellen verschijnen rond 1 juni in de Benelux. De M200 zal 199 euro gaan kosten, de M500 is voor 299 euro beschikbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE