NIEUWS

300 instore optredens op Record Store Day 2013

Redactie HiFi.nl | 15 april 2013

Zaterdag 20 april aanstaande is het weer Record Store Day, de jaarlijkse -en internationale- feestdag in het teken van vinyl, vinyl, vinyl. Voor deze editie staan er liefst driehonderd instore optredens gepland, met onder meer DeWolff, Kensington, Jungly by Night en Seasick Steve.

Daarmee is Record Store Day overigens ook in één klap het festival met de meeste podia van Nederland. Er is veel te zien, van "lieflijke instores van Janne Schra, Tessa Rose Jackson en Snowapple, tot de garagepunk van bijvoorbeeld traumahelikopter en John Coffey. Van de funk, jazz en soul van N’tjam Rosie en Jungle By Night tot plat-Haagse gedichten van spoken-word artiest Boozy". In totaal zijn er zo'n driehonderd optredens van 115 artiesten in 85 onafhankelijke platenzaken.

Je vindt het volledige programma hier

Overigens zijn het niet alleen Nederlandse artiesten, ook internationale muzikanten komen het 'vinyl-feest' van zaterdag 20 april opleuken. Zo verzorgt de Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve een intiem concert in de platenzaak, en zijn er 's avonds na sluitingstijd van de winkels diverse optredens in onder meer Mezz Breda en LVC in Leiden. Ook: een filmavond in de Melkweg in Amsterdam en een vinyl-avond in Vera (Groningen). Alles gratis of met korting te bezoeken met een bonnetje van de platenzaak.

Vorig jaar zochten we grote baas van Record Store Day Nederland -Marlein Parlevliet- op voor 'De Muziekbeleving van...'. Want wat en hoe luistert de inmiddels 26-jarige vinylfreak zelf? Dat artikel vind je hier


EDITORS' CHOICE