Avalon Compas Show bij Chattelin Audio Systems

De combinatie Avalon, Spectral en MIT, heeft op een bepaalde groep serieuze muziekliefhebbers al vanaf dag een, alweer zo'n 25 jaar geleden, een onweerstaanbare aantrekkingskracht gehad. Met name het tonaal realisme en het voor die tijd unieke en zeer mooie gelaagde holografische ruimtebeeld, maakte op veel mensen diepe indruk. Ook in de jaren erna bleef dit illustere drietal garant staan voor vele succesvolle demonstraties.

Uit Music Emotion - Januari 2013

Toch werd het met name de laatste tien jaar, langzamerhand steeds wat stiller rond met name het Amerikaanse luidsprekermerk Avalon. Zelfs uitstekend presterende nieuwere modellen zoals de Time, Indra en kleinere Idea, wisten ondanks hun op zich uitstekende prestaties, toch niet meer het grote succes van weleer te evenaren. Aan de gloednieuwe en wezenlijk anders opgezette Compás, de belangrijke taak het tij te keren.

De Avalon Compás komt in de plaats van de veelgeprezen Eidolon en is feitelijk een soort van cross-over tussen de Time en Transcendent. Het model is met zijn 28 cm breedte, 43 cm diepte en 114 cm hoogte, voor een Avalon opmerkelijk smal en hoog. In tegenstelling tot verschillende andere high-end luidsprekerfabrikanten uit het topsegment die voor kastmaterialen als bijvoorbeeld aluminium gaan, houd Avalon zijn houtbewerkingsexpertise nog steeds in ere en gaat nog steeds voor het goed bewerkbare MDF.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE