NIEUWSMarantz

Ken Ishiwata stelt Marantz NA-11S1 voor op AV-dagen

Als er één merk is waarvoor de Nationale AV-dagen uitstekend getimed zijn zo begin april, dan is het Marantz. Op High End München in mei 2012, inmiddels bijna een jaar geleden, werd de toen splinternieuwe NA-11S1 voor het eerst voorgesteld.

De netwerkspeler was zo nieuw, dat de daadwerkelijke lancering uitgesteld werd om het team van Marantz de kans te geven de laatste verbeteringen aan te brengen. 

Er bleek namelijk wat aan de hand tijdens het afspelen van een bestand via het netwerk, als er een computer aangesloten werd op de a-synchrone USB-ingang van de NA-11S1. Dat probleem werd verholpen, waardoor de internationale (hifi-)pers afgelopen maart alsnog kennis kon maken met de high-end streamer. In het eerste weekend van april is het Nederlandse publiek aan de buurt, en wie anders is de aangewezen persoon om die presentatie op zich te nemen...?

Juist, Ken Ishiwata luisterde dit weekend de aanwezigheid van Marantz op met een zestal presentaties (beide middagen om 12, 14 en 16u), waarin hij wat vertelde over de geschiedenis van het merk dat in 2013 haar zestigste verjaardag viert. Tevens ging hij in op de belangrijkste ontwikkelingen in die periode, waaronder ook op algemeen vlak zoals de introductie van de CD en later de SACD, en waren er trivia-rondjes waarin hij goede antwoorden met SACD's beloonde. Uiteraard was er daarnaast vooral aandacht voor de komst van de NA-11S1, het bovenste component in deze set, die we eerder deze week met een uitgebreide review al in de schijnwerpers zetten.

Lees ook onze review

En kijk ook eens op de Marantz Special, waar je nog veel meer reviews vindt

MERK

EDITORS' CHOICE