NIEUWSWharfedale

Nieuwe Wharfedale Diamond-modellen


Redactie HiFi.nl | 30 maart 2013 | Wharfedale

De Wharfedale Diamond serie kent een lange geschiedenis. De eerste Diamond kwam op de markt in 1982, in een gepoorte behuizing van net iets meer dan vijf liter inhoud en voorzien van een 19mm dome tweeter en een 120mm lange slag polypropyleen bass / mid driver. Het toegepaste crossover-filter was eenvoudig maar zeer effectief.

Dat eerste model werd goed verkocht. "Sindsdien is elke Wharfedale Diamond serie een bestseller!", vertelt de importeur ons zelfs. Nu wordt er daarom een nieuwe lijn aan de serie toegevoegd.

Het meteen zichtbare verschil ten opzichte van de Diamond10-reeks is de strakke hoekige behuizing (daar waar de Diamond10 gebogen zijpanelen heeft) en de nieuwe grills. De complete lijn is iets minder uitgebreid dan de Wharfedale Diamond10 serie, echter is er nog steeds de keuze uit twee boekenplankmodellen, vier vloerstaande modellen en twee verschillende center luidsprekers.

"Zoals je mag verwachten van een serie met deze geschiedenis is de Diamond 100 helemaal up-to-date op het gebied van technologie en prestaties. Vooral in de ontwerpcriteria voor de Diamond 100 is er veel research gedaan naar de techniek, duurzaamheid en performance van de weergevers." De Wharfedale 'Woven Kevlar conus'-technologie is opnieuw geïmplementeerd, die zijn debuut maakte in de fameuze Wharfedale Jade serie; "het mid/laag gebied klinkt daardoor vlak en kent een uiterst snelle response omdat de woofer stugger is en daardoor minder vervormd. De toegepaste tweeter is nieuw ontworpen voor deze nieuwe serie welke een kristal helder hoog garandeerd."

De Wharfedale Diamond100 is vanaf heden leverbaar en kent adviesprijzen vanaf € 149,- per stuk. De namen of typenummers van de modellen zijn voluit de 101C en 102C voor de twee centers, 155, 156, 157 en 159 voor de vier staanders en 101C en 102C voor de twee centers. Waar de 158 dan is, durven we niet te zeggen, noch wat de individuele modellen moeten kosten. Qua finishing touch is er keuze uit vier verschillende afwerkingen: Blackwood, Cinnamon Cherry, Rosewood Quilt en Walnut Pearl.

Kijk ook eens op de Special van distributeur New Transtec

MERK

EDITORS' CHOICE