NIEUWSPhilips

Philips DesignLine glazen televisies


Redactie HiFi.nl | 19 maart 2013 | Philips

TP Vision introduceert de Philips DesignLine, een "uiterst onconventioneel vormgegeven TV die zich zeer goed leent voor moderne woonruimtes." De voorzijde van de TV bestaat uit een naadloze vierkante glasplaat die onderaan transparant begint en naar boven toe steeds zwarter wordt.

De nieuwe toestellen vertegenwoordigen de DesignLine-kenmerken van lichtheid en transparantie: televisies zonder hals, zonder voet, zonder zichtbaar frame - enkel een glazen paneel dat je tegen de muur plaatst. In de standby-stand loopt het transparante glas geleidelijk over in diep zwart. Het onderste deel wordt onzichtbaar zodra de tv wordt ingeschakeld.

Rod White, Senior Creative Director bij TP Vision: “Door dingen te ontwerpen die oneindig veel mogelijkheden in zich hebben maar daar niet over opscheppen en vooral de taal van het hedendaagse interieur spreken, creëer je iets wat iedereen graag wil hebben.”

Driezijdig Ambilight
De driezijdige Ambilight XL-technologie versterkt het 'zwevende' effect van het scherm; aan de zijkanten en de bovenkant van het scherm wordt de wand achter de tv verlicht met dezelfde kleuren als op het scherm zelf, wat het beeld ruimtelijker en rustiger moet maken.

De Philips DesignLine-serie is ontworpen met het interieur in het achterhoofd, zonder enige concessie te doen aan de beeldkwaliteit, schrijft Philips. De voorste glasplaat ligt op een LCD-scherm, aangedreven door een dual-coreprocessor met Perfect Pixel HD engine. De 1400 Hz Perfect Motion Rate moet voor superscherpe actiebeelden zorgen, terwijl het schermcontrast verder verbeterd wordt met Micro Dimming en Local Contrast. 3D Max tot slot combineert het snelle display met actieve 3D-technologie, wat voor een geweldige driedimensionale kijkervaring in Full-HD mag zorgen. Aardig wat chique termen en beloften, we zijn benieuwd!

Streaming
De Philips DesignLine staat garant voor een high-end tv-ervaring, voegt Philips daar aan toe. De Smart TV-functies zijn gemakkelijk te gebruiken met de dubbelzijdige afstandsbediening, die uitgerust is met een aanwijsfunctionaliteit en een volledig toetsenbord. De modellen hebben WiFi aan boord en ondersteunen de Philips MyRemote app, Wi-Fi Miracast en SimplyShare voor draadloze streaming van en naar notebooks, smartphones en tablets. De DesignLine-tv's zijn bovendien gereed voor een automatische upgrade naar MultiRoom (*tweede kwartaal 2013 beschikbaar middels een software update). Met deze applicatie kan de televisie content streamen naar andere tv’s, overal in huis.

De DesignLine-serie is vanaf het tweede kwartaal van 2013 verkrijgbaar met schermgroottes van 117 en 140 centimeter. Adviesprijzen vanaf 2.199,- euro.

MERK

EDITORS' CHOICE