Bowers & Wilkins introduceert Z2 en nieuwe Zeppelin Air

Twee productintroducties bij Bowers & Wilkins deze week. Ten eerste is er een verbeterde uitvoering van de bekende Zeppelin Air, die vooral qua functionaliteit een update kreeg, en daarnaast brengt het merk met de Z2 ook een compleet nieuw speakerdock op de markt. 

Vooral interessant voor gebruikers van de nieuwste generatie iPhones is dat beide modellen uitgevoerd zijn met een Lightning connector. Uiteraard ook voorzien van Apple Airplay technologie voor wireless streaming, maar dus ook fysiek te docken zodat je iPhone 5 tijdens het afspelen van je muziek ook opgeladen kan worden. 

Voor de compacte Z2 ontwikkelden de engineers van Bowers & Wilkins speciale aandrijfunits, en er is in de inmiddels bekende FlowportTM techniek voorzien voor basprestaties. Er is een eerste exemplaar van de Z2 naar ons onderweg, dus later meer over die prestaties.

De Zeppelin Air is nog altijd het best verkochte AirPlay product van Bowers & Wilkins. De vernieuwde versie is net als de Z2 voorzien van een Lightning connector voor nieuwe generatie Apple devices, die gezien de AirPlay-mogelijkheden niet per se nodig is, maar je wel een extra oplaadpunt in huis geeft.

De nieuwe docking stations vullen de AirPlay-lijn van Bowers & Wilkins verder aan. In deze serie bracht het merk afgelopen jaar de draadloze muzieksystemen A5 en A7 muzieksystemen op de markt, die we al eens aan een test onderwierpen. Ook van de originele Zeppelin Air publiceerden we een review. De Z2 komt in een White- en een Black-uitvoering op de markt - de zwarte versie vanaf begin april, wit volgt in mei, beiden hebben een adviesprijs van 399 euro. De vernieuwde Zeppelin Air met Lightning connector is eveneens beschikbaar vanaf mei en kost nog altijd 599 euro.

Kijk ook eens op de Special Page van Bowers & Wilkins

MERK

EDITORS' CHOICE