NIEUWS

Cassettebandje nog springlevend

Redactie HiFi.nl | 17 maart 2013

Opmerkelijk nieuws: in het Amerikaanse Austin vindt momenteel (tot en met zondag 17 maart) het jaarlijkse South by Southwest festival plaats, ook wel SXSW geheten - dé locatie waar oudgedienden en nieuwe namen uit de film- en vooral muziekwereld elkaar tegenkomen. Dat is op zich nog niet opmerkelijk, want het is in maart al járen in Austin, Texas te doen. Wel opmerkelijk is één van eerdergenoemde oudgedienden: het cassettebandje. Die hadden we er namelijk niet bepaald verwacht...

De showagenda van het festival biedt ook plaats aan interactieve conferenties, onder meer bedoeld om nieuw talent de kans te geven haar muziek, film of bijvoorbeeld crossmediaal product voor te stellen. In dat kader troffen we onderstaand filmpje aan, waarin de jongens van Sharetapes een nieuwe methode aanbieden om met een oude bekende aan de slag te gaan: het cassettebandje... Maar dan voor het digitale tijdperk!

 

Het Australische team van Sharetapes heeft het cassettebandje namelijk teruggehaald uit de stoffige dozen op zolder om het medium nieuw leven in te blazen, en gebruikte het bovenstaande filmpje om de aandacht te grijpen op een onderdeel van het festival dat Six Second Pitch heet (met andere woorden: stel je idee voor in zes seconden). De zes seconden worden overigens in een constante loop afgespeeld; je kunt Rick Astley afzetten door één keer op het filmpje te klikken. 

Even zoeken en we vonden ook onderstaand filmpje, waarin de jongens wat meer ruimte hebben om uitleg te geven. 

Het komt erop neer dat je de 'cassettebandjes' kunt gebruiken om je favoriete liedjes op te verzamelen, vanaf bijvoorbeeld YouTube of Spotify, om die vervolgens op smartphones door te geven zoals de bekende mixtapes van vroeger. De muziek is op je smartphone te ontsluiten door te 'tappen' met NFC (een functie op Android, Windows en Blackberry toestellen), de QR-code te scannen (iOS en andere modellen die NFC ofwel Near Field Communication niet ondersteunen) of de cijfercombinatie op de website in te voeren en de bestanden, waar je overigens ook probleemloos video tussen kunt zetten, af te spelen. 

Kijk voor meer informatie op de website.

Extra tip: Dave Grohl's keynote speech op SXSW eerder deze week. Aanrader!


EDITORS' CHOICE