NIEUWSFocal

Focal introduceert nieuwe 700 Serie luidsprekers


Redactie HiFi.nl | 25 februari 2013 | Focal

Na zes jaar succesvol de Chorus V serie te hebben geproduceerd is het tijd voor verandering, zo stelt audiofabrikant Focal. Het Franse luidsprekermerk introduceert daarom de nieuwe Chorus 700 Serie.

"Met een klassiek ontwerp gebaseerd op luxe en afwerking heeft de nieuwe 700 serie een tijdloos karakter," zo schrijft importeur Smart Audio ons. "Door de prachtige afwerking in ‘Walnut’, ‘Rosewood’ en ‘ Black Style’ past het ontwerp in elk interieur."

Muzikaal kan de Chorus 700 serie al jaren bouwen op de ‘home-made’ Polyglass units en de unieke inverted dome tweeter, die een rond, zacht, maar zeer gedetailleerd geluid geeft - "zelfs met de tegenwoordig stevig gecomprimeerde muziekbestanden".

"De nieuwe 700 serie heeft verschillende vloerstaande en boekenplank modellen. De vloerstaanders zijn zeer geschikt voor grote huiskamers, maar ook perfect te gebruiken in combinatie met center en surroundspeakers voor home cinema. Technologisch een hoogstandje tegen aantrekkelijke en concurrerende prijzen." Hoe scherp die prijzen zijn, moeten we nog even achterhalen.

De varianten in Walnut en Rosewood zijn leverbaar vanaf 1 maart aanstaande, de Black Style modellen worden medio april/mei verwacht. In de tussentijd gaan wij met een paartje aan de slag, maar de aanvraag is nog zo vers dat we zelfs op de redactie nog niet weten welk model we mogen verwachten. Wordt dus vervolgd!

Kijk voor de Focal verkooppunten op de website van Smart Audio, en neem eens een kijkje voor meer Focal - en alle andere merken - op de Special.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »