NIEUWSAudio-Life

Streaming audio show bij Audio-Life

Redactie HiFi.nl | 17 februari 2013 | Weiss

De komende maanden kun je bij Audio-Life terecht voor verschillende streaming audio shows. Op verschillende data worden diverse bijzondere apparaten gepresenteerd en de uitleg gegeven die je nodig hebt. De eerste show vindt plaats op zaterdag 2 maart en richt zich met name op de Weiss MAN301 Music Server.

De Weiss MAN301 is een apparaat dat de volgende functies combineert: wireless streaming audio, cd-ripping (naar een NAS), cd-weergave en D/A conversie (in de luxe versie). Ook zijn er digitale uitgangen in de vorm van een AES/EBU, S/PDIF (RCA en Toslink), USB en Firewire aanwezig. De luxe versie heeft bovendien een ingebouwde D/A converter van de kwaliteit uit de DAC202, waarmee Weiss bekend is geworden.

“De show van 2 maart heeft een insteek voor ‘gevorderden’”, vertelt Audio-Life. “Op de eerste plaats natuurlijk door de inzet van de High-End Weiss MAN301, waarschijnlijk één van de beste streamers die er is. Daarnaast zal in een presentatie worden ingezoomd op wat meer complexe onderwerpen, zoals goed klinkende installaties van ripping software, de vergelijking van diverse audioformaten (bijvoorbeeld WAV, ALAC) en meer.”

De tweede show, waarin de spotlight gericht staat op streaming audio, vindt plaats op 20 april. Meer informatie volgt tegen die tijd.

In verband met verwachtte drukte wordt aanmelden op prijs gesteld, dat kan via deze website of via Facebook.

Zaterdag 2 maart van 11.00 – 17.00 uur
Audio-Life
Hulsterstraat 26a
4116 EZ Buren


EDITORS' CHOICE