AZ-show 2013: Analogue Audio Products


Redactie HiFi.nl | 15 februari 2013 | Phantom Cable

Op een audioshow worden vooral noviteiten getoond en ten gehore gebracht. Importeur Analogue Audio focust zich echter vooral op het verbeteren van het geluid in de luisterruimtes van de klant van en van zichzelf. Analogue Audio Products is ervan overtuigd dat ‘hun geluid’ weer verder is verbeterd en dat laten ze graag horen aan de bezoekers van de show.

Hoe en waarmee hebben ze dat doel kunnen bereiken? Als eerste via de luidsprekerkabels en interconnects van Phantom Cable. Deze kabels zijn in staat om in bijna elke prijsklasse de nadelige effecten van de noodzakelijke tussenschakel vergaand te minimaliseren. De gemeenplaats is wederom: Phantom Cable ‘klinkt niet’. Op de show gaan ze spelen met twee installaties. Beide sets worden aangesloten met Phantom Cable. De nieuwe lichtnetfilters van Essential Audio Tools zorgen voor een ongestoord luisterplezier.

Er komen twee systemen waarmee afwisselend wordt gedemonstreerd. In het ene systeem worden alleen cd’s gedraaid en in het andere systeem alleen elpees. Zolang streaming geen beter geluid geeft dan de cd wordt streaming door hen niet omarmd. Het gaat niet om het middel, maar om het eindresultaat en dat is de geluidskwaliteit. De platenspeler wordt de nieuwe Space 294 van Nottingham Analogue. De luidsprekers in die set worden de Volterra’s van Rosso Fiorentino en de versterker is de nieuwe A40Virtus van Synthesis. In de andere set wordt de cd-speler van Norma gebruikt, samen met de Simply Italy 2 x 12 Watt single ended buizenversterker en de Living Voice Auditorium 3 luidsprekers. Behalve de cd-speler bestaan alle componenten van beide sets uit noviteiten, die zorgen voor verbetering van geluidskwaliteit en muziekbeleving.

Het sluitstuk in de meeste luisterruimtes is vaak de akoestiek. Maar het aandeel van de akoestiek van de luisterruimte is meestal 70% van wat we horen. Voor de AZ-show wordt Analogue Audio bijgestaan door Frank Imholz van RivaSono. Frank zal op subtiele wijze de akoestiek van de luisterruimte verbeteren. Ook zal hij op beide dagen twee keer het een en ander vertellen over wat de kamer met het geluid doet en over de meest voorkomende problemen en de oplossingen daarvoor, met als doel nog meer luisterplezier in je kamer.

RivaSono heeft hiervoor een methode ontwikkeld om een akoestische meting uit te voeren in je kamer. De uitslag wordt direct samen geanalyseerd en er worden geheel vrijblijvend tips en adviezen over de mogelijke verbeteringen gegeven. Vaak kan de verbetering ook direct al in de eigen kamer worden gedemonstreerd. Tijdens de show verloot RivaSono, onder de bezoekers van Analogue Audio, vier van deze metingen. Reden te meer om een bezoekje te brengen aan de AZ-show dus!

Kijk voor meer info over de producten van Analogue Audio op de website


EDITORS' CHOICE