AMX op ISE 2013

Redactie HiFi.nl | 06 februari 2013 | AMX by Harman

AMX was dit jaar weer prominent aanwezig tijdens Integrated Systems Europe in de Amsterdamse RAI. Er werd gedemonstreerd hoe je met de juiste technologie de ideale vergaderruimte kunt creëren en in hoeverre zo’n ruimte belangrijk is voor een goede samenwerking. Ook introduceerde AMX daartoe een aantal nieuwe producten.

Op de stands liet AMX zien dat de perfecte vergaderruimte begint met een efficiënte manier van het beheren van de AV bronnen. In het hart van deze aanpak vind je de Enova reeks; deze serie bestaat uit verschillende componenten die samen zorgen voor een simpele en flexibele geautomatiseerde ruimte.

Enova
Neem de Enova DGX 16 en 32 Digital Media Switchers, twee nieuwe modellen die in de spotlight stonden tijdens ISE: Digitale media switchers met ingebouwde centrale controller, waarmee je al je devices beheert. Ze kunnen zowel analoog als digitale audio en video signalen distribueren, inclusief HDMI met DHCP en Ethernet.

Ook de Enova DVX All-in-One-Presentation Switchers waren te bewonderen op de beursvloer. Dit is volgens AMX het ‘centrepiece’ van de perfecte vergadering. Deze presentatie switcher vereenvoudigt de AV besturing en distributie en is ideaal voor elke ruimte met een mix van analoge en digitale bronnen, meerdere displays, en ruimtes waar video conferences worden gehouden. Exclusieve technologieen als SmartScale en InstaGate Pro worden gebruikt zodat je verzekerd bent van perfecte video scaling bij elke output en zorgeloze HDMI/HDCP installaties.

Daarnaast introduceerde AMX het nieuwste lid binnen de DGX familie: de Enova DGX 8 Digital Media Switcher Enclosure (AVS-ENOVADGX8-ENC). Dit model is vergelijkbaar met de DGX 16 en 32, maar vooral geschikt voor wat kleinere installaties. Het nieuwste model heeft alles in huis wat de andere DGX modellen ook hebben: een geïntegreerde NetLinx Controller, de mogelijkheid om te worden aangevuld met Enova DGX video input en output boards.

Modero X Serie
Ook de Modero X Serie was aanwezig op de stands. Deze serie bestaat uit frame loze, panoramische en breedbeeld touchpanelen. Bijzonder aan de X-serie is dat de gebruiker via het controle-oppervlak verschillende activiteiten kan combineren, en deze op hetzelfde moment kan uitvoeren.

Ook werden twee nieuwe accessoires voor de Modero X Serie geïntroduceerd: Multi Preview (MXA-MP) en Multi Preview Live (MXA-MPL). Via Multi Preview kun je preview beelden van maar liefst tien videobronnen tonen op de touchpanels. De MXA-MPL voegt live HD video streaming toe aan je panels.

Clear Connect Wireless Gateway
AMX maakte meteen van de gelegenheid gebruik om nog een nieuw product op de Europese markt te lanceren: de Clear Connect Wireless Gateway. Deze is gebaseerd op Lutron’s Clear Connect Enabled technologie. Deze oplossing zorgt ervoor dat bedieningssystemen van AMX naadloos integreren met Lutron’s Clear Connect dimmer, switchers, sensors, keypads en plug-in devices. Zo kun je gemakkelijk lichtbediening aan AMX systemen toevoegen, zonder dat het veel tijd en geld kost.

Verder liet AMX zien hoe bedrijven hun energieverbruik kunnen optimaliseren, de levensduur van apparaten kunnen vergroten en daarmee kosten kunnen drukken met de Resource AMX Management Suite (RMS) Enterprise-software-oplossing.


EDITORS' CHOICE