REVIEWDenon

Denon AVR 2113 Music Emotion

Ruud Jonker | 13 februari 2013 | Denon

HiFi.nl is een uitgave van BVDO sinds 1 juli 2019. Dit artikel is een externe bijdrage van Music Emotion.

In de luisterruimte staat de Denon AVR-2113 receiver. Voorzien van de nieuwste features zoals vandaag de dag beschikbaar. Daar zijn leuke dingen bij. Bijvoorbeeld uw eigen private cloud met Denon spullen.

Uit Music Emotion - November 2012

De zogenaamde av-receiver volgt een merkwaardig evolutionair pad. Deze apparaten waren aanvankelijk bedoeld om het multichannel geluid van beelddragers te processen en om te zetten naar signalen voor vijf luidsprekers en een subwoofer. De meest geavanceerde apparaten waren gedeeld in een aparte behuizing voor de eindversterkers en een behuizing voor de voorversterker/ processor. Toch werd toenemende integratie populair.

Daarachter school de gedachte dat de consument bij voorkeur een single behuizing zou willen met alles aan boord. Dat in tegenstelling tot de audioracks uit de jaren zeventig, waarbij een audiosysteem makkelijk uit zes verschillende 'kasten' kon bestaan. Al snel werd video-switching en processing toegevoegd aan de avreceiver en een ingebouwde tuner was feitelijk vanaf het begin standaard. Die ontwikkelingen hebben geleid tot de moderne av-receiver met een ongekende hoeveelheid functies en configuratieopties.

MERK

EDITORS' CHOICE