REVIEWDenon

Denon AVR 2113 Music Emotion

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 13 februari 2013 | Denon

In de luisterruimte staat de Denon AVR-2113 receiver. Voorzien van de nieuwste features zoals vandaag de dag beschikbaar. Daar zijn leuke dingen bij. Bijvoorbeeld uw eigen private cloud met Denon spullen.

Uit Music Emotion - November 2012

De zogenaamde av-receiver volgt een merkwaardig evolutionair pad. Deze apparaten waren aanvankelijk bedoeld om het multichannel geluid van beelddragers te processen en om te zetten naar signalen voor vijf luidsprekers en een subwoofer. De meest geavanceerde apparaten waren gedeeld in een aparte behuizing voor de eindversterkers en een behuizing voor de voorversterker/ processor. Toch werd toenemende integratie populair.

Daarachter school de gedachte dat de consument bij voorkeur een single behuizing zou willen met alles aan boord. Dat in tegenstelling tot de audioracks uit de jaren zeventig, waarbij een audiosysteem makkelijk uit zes verschillende 'kasten' kon bestaan. Al snel werd video-switching en processing toegevoegd aan de avreceiver en een ingebouwde tuner was feitelijk vanaf het begin standaard. Die ontwikkelingen hebben geleid tot de moderne av-receiver met een ongekende hoeveelheid functies en configuratieopties.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »