North Star Design Fluxio DAC/Voorversterker

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 09 februari 2013 | North Star Design

Mede door de jarenlange buitengewoon goede ervaringen met het merk North Star Design, brengt de komst van een nieuw digitaal product van deze kleine Italiaanse fabrikant mij doorgaans in een staat van verhoogde euforie.

Hoofdreden voor deze prettige gemoedstoestand is dat deze kleine onderneming er keer op keer in slaagt, om zowel technologisch, prijstechnisch als vooral klankmatig onderscheidende producten op de markt te brengen. Met de zeer recent uitgebrachte Fluxio heeft Music Emotion niet alleen een heuse Europese testprimeur in handen, maar tevens een nieuwe vaandeldrager die het merk kwalitatief nog hoger in de markt moet gaan plaatsen.

Uit Music Emotion - November 2012

Ondanks de onophoudelijke stroom aan vaak kostbare digitale high-end testproducten die mijn luisterruimte regelmatig bevolken. Is het toch vaak het relatief onbeduidende en prijstechnisch voordelige North Star Design, dat al meerdere keren in huize Ero voor een ware sensatie gezorgd heeft. Naast de betrouwbare, probleemloze werking en het no-nonsense design met goed gedoseerde Italiaanse grandeur, heeft dit voornamelijk betrekking op de klank van dit merk.

Als ik de weergave van digitale producten van NSD in een aantal woorden zou moeten omschrijven is dat: vloeiend, betrokken, lichtvoetig, open en transparant met fijnzinnige dynamische schakeringen die zijn ingebed in een bovengemiddeld goed gelaagd 3D ruimtebeeld. In principe bezitten alle ooit door mij beluisterde producten van deze fabrikant bovenstaande kenmerken, hoewel er afhankelijk van de prijsklasse natuurlijk wel de nodige gradaties in bestaan.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE