REVIEW

Neodio NR 1200 signature en CD nr 22

Werner Ero | 19 februari 2013

Ondanks het keur aan merken wat ik op shows, dealerpresentaties en in mijn eigen luisterruimte regelmatig onder ogen krijg, komt het toch nog steeds voor dat ik een merk aangeboden krijg waar ik nog nooit eerder van heb gehoord. Ook de uit Frankrijk afkomstige high-end producten van Neodio, behoren bij deze groep. Of onbekend ook onbemind maakt ga ik in de nu volgende uitgebreide test voor u uitzoeken.

Uit Music Emotion - November 2012

Waar ik zelf vaak als eerste naar kijk bij een nieuw merk, is welke importeur erachter zit. Als consument heeft u doorgaans voornamelijk met winkels te maken, maar als recensent verlopen contacten eigenlijk altijd via de importeur of (Nederlandse) fabrikant. In het geval van Neodio, is dit merk onder de vleugels van Hifinesse neergestreken.

En dat is dezelfde importeur die verder ook mooie hoogstaande merken als Nordost bekabeling, QRT lichtnetoplossingen en Raidho en Waterfall luidsprekers voert. Importeur Erwin Verschoor ken ik verder als een integer persoon die niet zomaar met het eerste de beste merk in zee gaat. Dus mijn verwachtingen waren best hoog gespannen. Mijn eerste indrukken van de spaarzame bestaande foto’s en brochures die er van Neodio bestaan waren op zich wel positief en ik vond het er zeker apart en bijzonder uitzien.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE