NIEUWSSamsung

CES 2013: Samsung

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2013 | Samsung

Samsung introduceert op de elektronicabeurs CES in Las Vegas een groot aantal audioproducten, waaronder ‘s werelds eerste soundbar met vacuümbuizen. De soundsbar heeft de SoundShare-functie, wat inhoudt dat het de eerste soundbar is die draadloos kan worden verbonden met een tv via Bluetooth.

Volgens Samsung laat de nieuwe Vacuüm Tube Soundbar (model HW-F750) de warmste klanken klinken, ongeacht of de soundbar horizontaal of verticaal in de huiskamer wordt geplaatst. Ook belooft Samsung dat alle mogelijk verstorende effecten worden gecorrigeerd.

De Bluetooth-functie kan ook gebruikt worden om draadloos muziek van een smartphone of tablet af te spelen via de soundbar. De HW-F750 combineert goed met een Samsung Smart TV. Zo wordt de soundbar automatisch ingeschakeld zodra de Smart TV wordt aangezet. De soundbar is vervolgens te bedienen met de afstandsbediening van de TV.

Portable Wireless Bluetooth Speaker
Ook introduceert Samsung op CES de Portable Wireless Bluetooth Speaker DA-F60. Volgens Samsung heeft deze speaker een uitstekende geluidskwaliteit dankzij de geavanceerde apt-X codec. Ook optimale verbindingsmogelijkheden worden gegarandeerd dankzij de NFC-connectiviteit. Een smartphone of tablet hoeft enkel tegen de draadloze speaker te worden gehouden en de geselecteerde playlist wordt via de speaker ten gehore gebracht. De speaker weegt maar 1,3 kg. Dus waar je ook heengaat – het park, het strand of de badkamer – je playlists gaan gewoon met je mee.

Home Theater Systeem HT-F9750W
Nieuw is ook het Home Theater System HT-F9750W, volgens Samsung de perfecte partner voor een Samsung Smart TV. Met de functie TV Sound ON kun je met één druk op de afstandsbediening 1.330 watt aan surround sound activeren én tegelijkertijd het geluid van de TV-speakers uitzetten.

Het 7.1 Channel Home Theater System met Blu-ray speler biedt hoogwaardige audio voor wat Samsung ‘de beste entertainmentervaring ooit’ noemt. Dat belooft wat. De basis daarvan wordt gelegd in Samsungs buizen-voorversterker, een digitale Gallium Nitride (GaN) versterker en een nieuwe DTS® Neo fusion codec die exclusief voor Samsung is ontwikkeld. Verder heeft het Systeem nog zeven speakers en een subwoofer aan boord. De veelzijdigheid van het systeem komt verder tot uiting door de geïntegreerde Wi-Fi-technologie en de nieuwe Samsung Smart Hub. Daardoor heb je draadloos toegang tot apps, films, muziek en zelfs een webbrowser.

Blu-ray BD-F7500
Samsung introduceert ook nog een nieuwe Blu-ray speler tijdens CES. De Samsung Blu-ray speler BD-F7500 stuwt films naar de hoogst mogelijke resolutie, ongeacht of de film in SD of HD is opgenomen. Het eindresultaat is volgens het merk vergelijkbaar met de resolutie van TV’s die Ultra High Definition (UHD) ondersteunen. De dunne Blu-ray speler heeft een videoprocessor en een dual-core chipset (900 MHz x 2). Daardoor kun je genieten van de allerbeste beeldkwaliteit en de hoogste internetsnelheid. Via de Smart Hub en AllShare® kan content snel en eenvoudig uitgewisseld worden met andere apparaten. We moeten wel nog even wachten op de net geïntroduceerde apparaten. De nieuwe apparatuur die Samsung op CES 2013 presenteert, is in Nederland verkrijgbaar vanaf april 2013. De verkoopadviesprijzen van de audio-apparatuur zijn jammer genoeg nog niet bekend.

Voor al het CES nieuws, zie de CES 2013 Special


EDITORS' CHOICE