NIEUWSRhapsody

Celebration Day bij Rhapsody

Redactie HiFi.nl | 04 januari 2013 | Primare

In 2013 bestaat Rhapsody 25 jaar en dat wordt het hele jaar gevierd. Op 5 januari begint Rhapsody het feestelijke jaar met een Nieuwjaarstoast. Rhapsody noemt deze dag ‘Celebration Day’. Om deze reden kan het natuurlijk niet anders dan dat deze gehele dag in het teken staat van Led Zeppelin; Celebration Day.

Op 10 december 2007 gaf Led Zeppelin een éénmalig concert in London. Dit concert was een hommage aan hun goede vriend en Atlantic Records oprichter Ahmet Ertegun. De show verenigde de bandleden weer voor het eerst in 27 jaar. "Voor John Paul Jones, Jimmy Page en Robert Plant was dit de uitdaging van hun leven: elke rockband een 'poepie laten ruiken'. John Bonham, de drummer, is helaas al overleden en werd vervangen door zijn zoon Jason Bonham. Slechts 18.000 mensen konden via een loterij de O2 Arena in London binnen, ten opzichte van de 20 miljoen mensen die een kaartje wilden. Dit concert wordt nu HET rockconcert van de laatste 50 jaar genoemd…"

Vijf jaar na dato is dit concert verkrijgbaar in verschillende audio en video formats. Rhapsody zal deze dag van 10.00 – 13.00 uur het concert in blu-ray audio draaien. Dat wil zeggen: 5.1 kanalen in hoge resolutie. In de middag wordt daar hoge resolutie beeld aan toegevoegd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Audio Physic luidsprekers en Primare processors.

De volledige dag duurt van 10.00 – 16.00 uur.

Adres:
Rhapsody
Borneolaan 25
1217 GX Hilversum
Website

MERK

EDITORS' CHOICE