NIEUWSSansui

Sansui terug in Nederland

Redactie HiFi.nl | 28 december 2012 | Sansui

Nieuws van importeur AudioPlus vandaag. Zij brengt het merk Sansui terug naar Nederland. Het roemruchte merk is na een afwezigheid van enkele decennia terug met een zeer eigentijdse productenlijn. De veteranen onder de audiofielen zullen zich dit doorluchtige merk wel herinneren, zo verwacht importeur AudioPlus.

De fabriek werd al in 1947 opgericht in Tokyo en verwierf een goede reputatie voor goed gefabriceerd en idem klinkende apparatuur. En nu is het merk terug op de markt met een serie apparaten die ontworpen is om te voldoen aan de originele filosofie van "de best mogelijke hifi voor de laagst mogelijke prijs''.

Na de succesvolle introductie in Groot Brittannië zijn nu België, Luxemburg en Nederland aan de beurt. De rest van Europa zal snel volgen. Om te beginnen is er de zeer betaalbare netwerkspeler (€ 475,-) die vanzelfsprekend met een app bediend kan worden. Een geïntegreerde versterker van 2 x 40W RMS met ingebouwde DAC is nu al verkrijgbaar à € 399,-, maar volgend jaar wordt een 2 x 30W RMS geïntegreerde versterker leverbaar à € 250,-.

Het interessantste product is de WLD201 tuner/streamer, een stand alone, volle breedte component met zowel WiFi als Ethernet aansluitingen. Deze aansluitingen geven toegang tot wel 15.000 internet radiostations en muziek die op NAS-drives aanwezig is in FLAC formaat tot 24-bit/48kHz alsook WAV, AAC/AAC+, MP3 en ander formaten. Een DAB/DAB+ en FM tuner zijn ook ingebouwd. Een USB ingang is aanwezig om memorysticks te gebruiken of andere USB-apparatuur. Bediening met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening of met de Sansui Libretto App voor iPad/iPhone/iPod Touch. Op de achterzijde aanwezig zijn stereo lijnuitgangen, optisch en coaxilaal uit tbv een externe DAC.

Er is een bijpassende geïntegreerde versterker, de bovengenoemde € 399,- kostende SAP-201V die 2 x 40Watt produceert, voorzien van zeven ingangen, inclusief een phonotrap en een coaxiale en optische digitale ingang voor gebruik van de ingebouwde DAC.

Sansui claimt dat er intern ''direct access'' schakelingen zijn toegepast om de signaalpaden zo kort mogelijk te houden. Er wordt een hoogwaardige ringkerntransformator gebruikt in samenhang met audiofiele componenten. De versterker wordt evenals de streamer geleverd met een frontplaat van geborsteld aluminium of zwart.

Tot slot: er is een nieuwe CD-speler in de vorm van de CDD-201 (€ 279,-), compatible met alle standaard formaten zoals CD/CD-/+R/RW en MP3. De analoge uitgang bestaat uit RCA connectoren, de digitale uit coaxiale en optische uitgangen.

De meegeleverde afstandsbediening is voor beide apparaten maar tegen een meerprijs is er ook een in geborsteld aluminium exemplaar verkrijgbaar dat alle (Sansui) componenten bedient.

 

Voor informatie:

AudioPlus
E: info@audioplus.nl
T: 070 - 368 56 02 


EDITORS' CHOICE