NIEUWS

Dirac LIVE Room Correction Suite


Redactie HiFi.nl | 19 december 2012

Dirac Research, leverancier van geluidstechnologie aan Rolls Royce, BMW, Naim Audio en andere merken, heeft de introductie van de Dirac Live Room Correction Suite aangekondigd. Het gaat om een software oplossing die optimale geluidskwaliteit belooft voor zowel op de PC als Mac gebaseerde HiFi-systemen.

De software vereist een microfoon en meet de akoestische prestaties van het HiFi systeem in de luisterruimte en optimaliseert vervolgens de geluidsweergave met als doelstelling de meest transparant mogelijke reproductie van de muziek.

Een van de kenmerken is dat de software niet alleen het geluid van een specifieke mediaspeler corrigeert, maar al het geluid dat wordt afgespeeld vanaf de computer. Het is compatibel met alle muziek/mediaspelers, standaard geluidskaarten en USB DAC’s. De software is volgens Dirac zo ontworpen dat het zeer eenvoudig te gebruiken is maar zonder compromis in termen van geluidskwaliteit of flexibiliteit voor de ervaren gebruiker.

Omdat het de computer gebruikt als DSP engine is er geen andere elektronica nodig. De software is een volgens het bedrijf een ideale oplossing voor iedereen die een computer als audiobron gebruikt en op zoek is naar een betere geluidskwaliteit.

De suite is gebaseerd op een bestaande DSP technologie,  die wereldwijd wordt toegepast door bioscopen, high-end HiFi merken en autofabrikanten. De Dirac Live Room Correction Suite ondersteunt 8 kanalen en 24 bit resolutie met een bemonsteringsfrequentie van 96 kHz. Het corrigeren van zowel de frequentie- als impulsrespons zorgen volgens Dirac voor een ongekende verbetering van het stereobeeld, helderheid en de gehele weergave van de muziek. Kijk op de website van de Nederlandse distributeur voor meer informatie.  

EDITORS' CHOICE