NIEUWS

Hifidelity stopt de persen!

Redactie HiFi.nl | 18 december 2012

We waren afgelopen week op bezoek bij Senefelder Misset, een van 's lands grootste drukkerijen, die naast Voetbal International, Elektor en Donald Duck ook het Hifidelity Jaarboek 2012-2013 voor haar rekening neemt.

Vandaag lieten ze weten dat de verzending van ons dubbeldikke jaarboek mogelijk één of twee dagen vertraagd is. De reden? Onze jongste Hifidelity bleek veel te dik om te binden!

Nee, dit is geen reclamestunt. En inderdaad, een mogelijke vertraging van één of twee dagen is eigenlijk niet iets wat je pontificaal op je voorpagina moet zetten. Maar we vonden de reden zo mooi, dat we het toch even wilde delen. Daarnaast zijn we niet gebonden aan een exacte uitleverdatum zoals week- of maandbladen, en blijven we bij onze intentie de eerste edities voor de kerst op de mat te hebben. 

Klik op de cover als je meer wil weten over het bestellen van ons Hifidelity Jaarboek

Het totaal aantal pagina's van ons binnenwerk beslaat meer dan 240, en als je daar de uitvouwbare centerfold en de uitklapbare cover bijtelt, kom je al snel aan meer dan anderhalve centimeter in dikte. Dat ontdekte ze bij de drukker ook...

We hebben tijdens een uitgebreide tour van de faciliteiten overigens een uitstekende indruk gekregen van het hele proces, vanaf de aanleving door de uitgever (lees: onze upload van de definitieve, driedubbelgecheckte, eindredactionele versie van Hifidelity Jaarboek 2012-2013), via het drukken, drogen, verzamelen en binden van de in totaal vijftien katernen (!) van zestien pagina's, waar je er hieronder één van ziet, tot de uiteindelijke bundeling van de ruim tienduizend pakketjes van meer dan één kilo. Op het echte definitieve resultaat is het nu dus nog heel even wachten. 

Tot slot een aanvullend Wist-U-Datje; Alois Senefelder, waar onze drukker haar naam aan verleende, ontwikkelde de lithografie aan het einde van de achttiende eeuw, omdat hij - ruim driehonderd jaar na de uitvinding van de drukpers - op zoek was naar een meer gepaste wijze om bladmuziek te vermenigvuldigen. En dat treft, want wij zochten een manier om onze artikelen te vermenigvuldigen. We waren echter zo enthousiast in het verzamelen van oude én nieuwe artikelen, dat de bundeling ervan niet in de eerder gedrukte kaft past... Wordt vervolgd!

Word lid van de HiFi.nl Community, en je krijgt het dubbeldikke jaarboek vanzelf thuisgestuurd - bovendien doe je dan automatisch mee aan onze prijzentrommel vol hifi-goodies


EDITORS' CHOICE