NIEUWSTeufel

Teufel hoofdtelefoonnieuws: de Aureol Real

Redactie HiFi.nl | 29 november 2012 | Teufel

Teufel Audio presenteert de Aureol Real; het eerste open koptelefoonmodel van Teufel. De Real is ultralicht met een gewicht van slechts 185 gram. De gevoerde, zachte fluwelen oorkussens met verstelbare oorschelpen maken het draagcomfort van deze koptelefoon compleet. Bij dezen het bericht vanuit Berlijn. 

De Aureol Real heeft mooie neutrale en natuurlijke klanken en een breed frequentiebereik, waarbij bewust is afgezien van extreme bassen. 

Multifuctioneel gebruik
De kabel van de Real is verwisselbaar, en daarmee is de koptelefoon geschikt voor multifunctioneel gebruik. De koptelefoon wordt standaard geleverd met twee kabels. De 3 meter lange kabelvariant is voorzien van een 6,3 mm stekker, en is geschikt voor gebruik direct aan de versterker. De tweede kabel is uitgerust met een 3,5 mm minijack stekker van 1,3 meter lang, speciaal voor gebruik met iPod, smartphone of tablet. Daarnaast zijn beide kabels met stof omgeven. Dit vermindert kabelruis en voorkomt het gevaar van kabelbreuk.

Perfect geluid
De Aureol Real is in het bezit van sterke neodymium-magneten en twee 44 mm-HD-drivers, die zorgen voor een stabiel frequentieverloop zonder geluidsvervorming, ook bij een hoog volume. En dankzij het open ontwerp trillen de drivers (de ingebouwde luidsprekers) niet tegen de behuizing van de koptelefoon. De drivers hebben dus een resonantie-vrije omgeving, waardoor het natuurlijke en soepele frequentieverloop nog beter tot zijn recht komt. 

Lichtgewicht
De Real is zó licht en comfortabel dat je vergeet dat je een koptelefoon op je hoofd hebt. De koptelefoon heeft een flexibele gestoffeerde kopbeugel en weegt slechts 185 gram. De aangename aansluiting op het hoofd en de zachte fluwelen oorschelpen dragen bij aan ontspannen luistergenot. 

Open of gesloten?
Een gesloten koptelefoon zorgt ervoor dat je akoestisch wordt afgesloten van alles wat om je heen gebeurt. Er wordt geen geluid vanuit de hoofdtelefoon naar de omgeving ‚Äėgelekt‚Äô. Een gesloten koptelefoon geeft vaak een wat drukkend en minder natuurgetrouw geluid weer.¬†

Een open koptelefoon, zoals deze Aureol Real, heeft echter een open klankkast en laat daardoor meer geluid door en laat de druk 'ontsnappen'. Dit heeft absoluut geen kwaliteitsverlies of een verlies aan bas tot gevolg. Als drager hoor je bij deze constructie ook het omgevingsgeluid. Een open koptelefoon voelt bovendien prettiger aan en heeft een natuurlijkere weergave. Dit resulteert in een ontspannener luistergenot.

Aureol
De Aureol Real is een ultralichte en tegelijkertijd zeer stabiele, praktische en flexibele high-definition koptelefoon, en is verkrijgbaar in wit of zwarte uitvoering. De koptelefoon vormt samen met de Fidelity, Groove, en Massive, het koptelefoonassortiment van Teufel onder de noemer Aureol.

De Aureol Real is per direct voor ‚ā¨ 99,99 verkrijgbaar op¬†www.teufelaudio.nl

MERK

EDITORS' CHOICE