NIEUWSAnthem Audio

Nieuw bij CinemaDream: Anthem AV


Redactie HiFi.nl | 25 november 2012 | Anthem Audio

HiFi.nl meldde deze maand al dat er interessante ontwikkelingen gaande zijn bij CinemaDream. We kunnen dan ook dezelfde maand al meer vertellen: CinemaDream heeft Anthem toegevoegd aan haar assortiment!

Alle Anthem AV-receivers beschikken over ARC: Anthem Room Correction. ARC is een meet- en inregelsysteem dat de kamer analyseert en de versterker hierop aanpast. Anthem's ARC werkt anders dan gebruikelijke systemen die ingebouwd zijn in normale AV-receivers. ARC maakt namelijk gebruik van de rekenkracht van een PC of laptop. De bijgeleverde ARC-microfoon is eenvoudig op de computer aan te sluiten, waarna het ARC-software programma kan worden opgestart.

De Anthem lijn bestaat uit drie surround receivers, een surround processor en diverse eindversterkers (PVA 2, 4, 5, 7 en HCA 20, 30, 50).

Als eerste de Anthem MRX300: een versterker met 7x80 Watts, dual-core audio DSP, 4 HDMI-ingangen (3D-ready), videoconversie- en upscaling, AM/FM-tuner en Multizone mogelijkheden. 

Dan is er de Anthem MRX500: een AV-receiver met 7x100 Watts, dual-core audio DSP, 4 HDMI-ingangen (3D-ready), videoconversie- en upscaling, AM/FM-tuner, internetradio, USB-aansluitingen voor digitale muziekbestanden, en Multizone mogelijkheden.

 

Ook de Anthem MRX700 mag niet vergeten worden. Dit is het topmodel van Anthem met 7x120 Watts, dual-core audio DSP, 4 HDMI-ingangen (3D-ready), videoconversie- en upscaling, AM/FM-tuner, internetradio, USB-aansluitingen voor digitale muziekbestanden, en Multizone mogelijkheden.

Verder is er ook nog de Anthem Statement lijn, welke bestaat uit een surround processor (D2v 3D) en high end eindversterkers (A2, A5, P2, P5, M1) met 1, 2 of 5 kanalen.
De surround processoren en receivers beschikken over HDMI 1.4 ingangen die het weergeven van 3D-signalen mogelijk maken.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »