NIEUWSOehlbach

Oehlbach stroomvoorziening: Powerstation 909

Steeds meer wordt stroom gezien als een belangrijke factor bij beeld- en geluidsweergave. Het gebruik van hoogwaardig OFC koper, 24kt vergulde kontakten, fasecorrect aansluiten en hoogfrequent filtering geven optimale resultaten in beeld en geluid.

Tevens zijn overspanningbeveiliging, schakelen van één of twee groepen, USB-oplaadfunctie en inschakelvertraging nuttige features. Al deze functies zijn in verschillende samenstellingen ondergebracht in drie verschillende powersockets en een powerstation, die elk in hun soort een betaalbare en essentiële upgrade zijn. We lichten laatstgenoemde even uit; het Oehlbach XXL Powerstation 909.

Het Oehlbach XXL Powerstation 909 is een hoogwaardig afgewerkt powerstation in 19” (43 cm) formaat en zal vooral de meest veeleisende high-end gebruiker aanspreken. Het apparaat is voorzien van een delay-funktie (drie seconden) voor de netschakelaar, zodat bij het inschakelen van het powerstation onaangename stroompieken worden vermeden. De in het massieve aluminium front geplaatste uitschakelbare display verschaft de gebruiker informatie over stroomverbruik en de actuele spanning.

De 909 biedt acht Schuko stekkerdozen, overspanningbeveiliging, 2,1 mm2 OFC koper binnenbekabeling, en vergulde kontakten. De Schukodozen kunnen in twee groepen aan- of uitgeschakeld worden. Elke groep heeft 2 gefilterde dozen voor digitale bronnen en twee ongefilterde dozen voor bijvoorbeeld versterkers of beeldschermen. Bijzonder is de fase aanduiding in de stekkerdozen. Om zeker te zijn van een fasecorrecte aansluiting van apparaten geeft een LED aan of de stekker inderdaad correct is ingestoken. Alleen zo kunnen potentiaal vereffeningstromen (lekstroom), die een negatieve invloed op beeld- en geluidskwaliteit hebben, effectief worden vermeden.

 

De interne bedrading heeft een diameter van 3,3mm2, en is gemaakt van zeer zuiver zuurstofvrij OFC koper. 19” Montagebeugels worden meegeleverd. Verkoopprijs € 599,-. 

Het Powerstation krijgt een zwarte netkabel meegeleverd. Deze is voorzien van een OFC koperkern van 1,5mm2, vergulde kontakten en een lengte van 1,5 meter. Deze netkabels zijn ook apart leverbaar in 3 en 5 meter en in de kleuren zwart of wit.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van importeur Servi-Q of bij het merk Oehlbach.

MERK

EDITORS' CHOICE