NIEUWSLoewe

Nieuwe generatie Loewe Xelos televisies


Redactie HiFi.nl | 29 oktober 2012 | Loewe

Loewe introduceert de nieuwe Xelos lijn in wat zij de 'premiumwereld' van de Loewe TV's noemen, op basis van design, beeldkwaliteit, het aantal functies en de vele opstellingsvarianten.

De Loewe Xelos: 100Hz beeldfrequentie voor indrukwekkende bewegingsscherpte, LED-Backlight voor scherpe contrasten, HDTV en DVB-T/C/S2 Receiver voor de ontvangst van digitale uitzendingen op hoge resolutie via antenne, kabel of satelliet - zo meldt Loewe. Hieronder het volledige bericht. 

Loewe MediaPortal bundelt alle toestelfuncties in een helder overzicht. Via LAN, Powerline of optionele WLAN-aansluiting heeft de gebruiker toegang tot de geselecteerde internetcontent binnen het Loewe MediaNet en via HbbTV tot de mediatheken van de TV-zenders. MediaHome ontsluit alle content in het thuisnetwerk. Het hoogtepunt van het Loewe MediaNet voor Loewe Xelos is de integratie van sociale media zoals YouTube met onbeperkte toegang tot online video’s, Twitter of Facebook.

Externe harde schijven worden via USB aangesloten. USB-Recording laat dan toe een actuele uitzending – voor zover de contentaanbieder dit toestaat – via alle digitale ontvangstmogelijkheden vlot op te nemen en als archiefopname in tijd verschoven te bekijken. Bovendien kan de Loewe Xelos in een ruimer Loewe TV-netwerk geïntegreerd worden. Het toestel is in dat geval als client voor DR+ Streaming beschikbaar. Dit heeft als voordeel dat opnames die op een centraal televisietoestel via de Loewe Xelos in een andere ruimte verder kan worden opgeroepen en bekeken. De Loewe Xelos is zo ook als tweede toestel geschikt.

Bij een perfect beeld hoort een uitstekend geluid: de Loewe Xelos blinkt uit in de geluidsweergave dankzij zijn geïntegreerde breedbandluidsprekers. Op de Xelos 32 bieden deze een vermogen van 2 x 20 Watt, op de 40 en 46 inch toestellen is het vermogen 2 x 25 Watt. Dit garandeert de beste thuisbioscoop zonder externe luidsprekers. In combinatie met de Loewe Subwoofer Compact biedt de Loewe Xelos zelfs een krachtige 2.1 sound.

De Loewe Xelos is nu verkrijgbaar in de kleuren chroom zilver en zwart, wit en mokka, in de beeldformaten 32, 40 en 46 inch. De Loewe Xelos laat zich bovendien op de Floor Stand Universal opstellen. Kijk voor meer informatie op de website. En kijk ook eens op onze Beeld Special.

EDITORS' CHOICE