NIEUWSTeufel

Teufel verbetert bestseller: Ultima 40 Mk2

Redactie HiFi.nl | 23 oktober 2012 | Teufel

De Teufel Ultima 40, Teufel's bestverkochte vloerstaande luidspreker in Nederland, heeft een upgrade gekregen; de Berlijnse fabrikant presenteert vandaag de herziende versie van haar populaire Ultima 40. De nieuwe Mk2 speakers zijn per direct bij Teufel verkrijgbaar. En: op de redactie hebben we inmiddels een paartje staan, van beiden! We kunnen dus binnenkort laten weten hoe de verbeteringen klinken.

Zowel de technische afdeling als de productdesigners van Teufel hebben de stereobestseller namelijk grondig aangepakt en opnieuw bewerkt. "Om de sterke eigenschappen nog beter uit te werken," zo wordt er gemeld.

Wat betekent dat voor de Mk2? Een nieuwe hoogwaardigere tweeter, uniforme membranen bij de woofer voor een diepere bas, en een mid-range driver met een middels de Klippel-techniek geoptimaliseerd chassis, produceren een beter lineair frequentieverloop dan de voorganger. De nieuwe Waveguides van de tweeter zorgen daarnaast voor een bredere uitstraling van het geluid, waardoor het geluid overal in de kamer goed moet klinken. Bovendien gaat de bas nu hoorbaar lager dan voorheen, dankzij de nieuwe trompetvormige basreflex behuizing en de extra stutten voor stevigheid, waardoor ruis door bewegingen van lucht of vibraties behoorlijk verminderd worden.

De nieuwe Ultima 40 Mk2 is ook optisch veranderd. Anders dan bij de voorganger, zijn de front en de behuizing zelf nu in een uniforme kleursamenstelling gegoten. Daarnaast beschermt de voorzet nu de complete voorkant en dekt deze dus volledig af. Stond de Ultima 40 bij Teufel reeds figuurlijk op een voetstuk, de nieuwe Mk2 doet dat vanaf nu ook letterlijk.

Technische details

  • 3-kanaals vloerstaande luidsprekers
  • Belastbaar vermogen: 120 Watt
  • Impedantie: 4 Ohm
  • Geluidssterkte: 87 dB
  • Frequentiebereik: 45 Hz – 20 kHz

De Teufel Ultima 40 Mk2 heeft een prijs van €449,99 euro per paar. Je leest binnenkort hoe muzikaal zowel de Mk2 als het originele model, die beiden nagelnieuw op onze redactie staan warm te spelen, bij onze recensent ontvangen worden.

MERK

EDITORS' CHOICE