NIEUWS

Microsoft lanceert streamingdienst Xbox Music


Redactie HiFi.nl | 15 oktober 2012

Softwaregigant Microsoft start dinsdag 16 oktober met het aanbieden van Xbox Music, de streamingservice die afgelopen zomer aangekondigd werd. De nieuwe dienst komt dan ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers van de Xbox 360. Vanaf 26 oktober wordt Xbox Music tevens uitgerold via Windows 8, waarin de streamingdienst standaard wordt opgenomen.

In een verklaring laat Microsoft weten dat Xbox Music de functionaliteiten van muziekdiensten die er nu al zijn combineert. Zo is het mogelijk te luisteren naar de radio, kan muziek vanuit de cloud worden afgespeeld, maakt de dienst het mogelijk nummers vanaf cd te importeren en kunnen losse liedjes worden aangeschaft. “Daar heeft de gebruiker nu nog verschillende diensten voor nodig”, meldt Yusuf Mehdi, vicepresident Interactive Entertainment Business Marketing and Strategy op de site van Microsoft.

Met de dienst wil het Amerikaanse bedrijf de concurrentie aangaan met onder meer Spotify en iTunes. De catalogus van Xbox Music bevat volgens Microsoft zo’n dertig miljoen tracks en zeventigduizend videoclips, die gratis te beluisteren en bekijken zijn. Tussen de nummers door zal dan wel reclame te horen zijn. Met een abonnement van 9,99 dollar per maand is de muziek niet alleen reclamevrij, maar kan de gebruiker ook afspeellijsten maken in bijvoorbeeld een cloud, waardoor deze op diverse afspeellocaties beschikbaar zijn.

Xbox Music is speciaal voor het nieuwe Windows 8 en de Windows Phone 8 ontwikkeld. Het bedrijf geeft aan ook te werken aan apps voor iOS en Android, maar wanneer deze beschikbaar komen is nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE