NIEUWS

Hi On Line Radio primeur

Redactie HiFi.nl | 30 september 2012

Hi On Line Radio omschrijft zichzelf als het internetradiostation voor de hifiliefhebber. Het radiostation kenmerkt zich door zijn hoge kwaliteit uitzendingen en streamt in een zo hoog mogelijke upload. Er worden geen compressors, limiters of equalisers gebruikt. Zij laten aan ons weten een primeur te hebben: deze zondag en maandag 1 oktober om 12.00 uur en 20.00 uur kun je bij hen luisteren naar het live album Lifesexy van Gare du Nord, dat op 12 oktober uitkomt.

Nee, we hebben het niet over het station in Parijs, maar over de swingende jazzband met Ferdi Lancee (alias Doc) en Barend Fransen (alias Inca) aan het roer. De live tour van de band in 2012 langs clubs en theaters leidde tot hun nieuwe album Lifesexy, dat op 12 oktober wordt uitgebracht door Blue Note Records. Lifesexy telt maar liefst dertien tracks. De eerste single van het album is de track You're My Medicine (live). Bij menigeen zal een belletje gaan rinkelen, want de studioversie van dit nummer was ook te vinden op het album Sex ’n' Jazz

Producers Ferdi Lancee en Barend Fransen schreven het nummer in 2006 voor een biopic over Marvin Gaye. De biografische speelfilm, geregiseerd door Lauren Goodman, kreeg de naam Sexual Healing en focust zich op de laatste jaren van soullegende Marvin Gaye, die in 1984 overleed. You’re My Medicine is een duet van zangeres Dorona Alberti en Marvin Gaye, waarvoor de originele vocaltrack van Gaye's Sexual Healing werd gebruikt. Bijzonder detail: Lancee & Fransen zijn wereldwijd de enigen die ooit toestemming kregen van rechthebbenden om deze track te samplen.

Het album Lifesexy werd gemastered in Wisseloord door Darcy Proper, bekend van haar werk voor R.E.M., Steely Dan, The Eagles en Donald Fagen en winnaar van twee Grammy's. Gare du Nord is genomineerd voor de Radio 6 Soul en Jazz Award 2012 in de categorie "Beste Artiest Jazz". 

Hi On Line Radio geeft je de kans om Lifesexy te beluisteren. De uitzendingen zijn deze zondag en maandag 1 oktober om 12.00 uur en 20.00 uur. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van Gare du Nord.


EDITORS' CHOICE