NIEUWSBrionvega

Brionvega kubusradio maakt comeback

Redactie HiFi.nl | 26 september 2012 | Brionvega

Design AV-merk Brionvega herlanceert de beroemde TS 522 kubusradio, naar het ontwerp van Marco Zanuso en Richard Sapper. Het Italiaanse merk, dat vooral in de jaren ’60 en ‘70 furore maakte met de designtaal van iconische audio- en videoproducten zoals de Algol televisie en het RR126 stereosysteem, is met de TS 522 radio terug van weggeweest.

Het design van de Brionvega TS 522 is ongewijzigd gebleven, maar de elektronica binnenin is aangepast aan de normen van vandaag. Zo kunnen er voortaan 29 (FM/AM) voorkeuzezenders opgeslagen worden in de TS 522. De toevoeging van een stereo hoofdtelefoonuitgang maakt dat de kubusradio nu ook geschikt is voor persoonlijk luistergenot. En net als het origineel uit 1964, biedt ook de nieuwe TS 522 de rijheid van een draagbaar ontwerp op batterijen.

De dubbele kubusbehuizing uit polycarbonaat brengt de retromoderne sfeer uit de jaren ’60 terug naar de woonkamer, zo meldt het merk. Ook de vintage bedieningselementen en de authentieke telescoopantenne helpen om het sixties gevoel terug tot leven te brengen. Leuk detail: Het originele ontwerp van deze radio heeft een plaatsje gekregen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York. De TS 522 is per direct verkrijgbaar en kost €300,- euro. Het apparaat is leverbaar in de kleuren sun orange, snow white, night black en 'gewoon' rood. Er zijn ook twee ‘limited edition’ uitvoeringen beschikbaar: sun yellow en mint green.

Daarnaast introduceert Brionvega ook twee kubusradio’s die over een aantal extra functionaliteiten beschikken: de TS 522CR en de TS 525. De TS 522CR is in de eerste plaats bedoeld als ‘bedside’ oplossing. In essentie is het een TS 522 radio met extra klokradiofunctionaliteit. Daartoe beschikt dit model over een geïntegreerd lcd scherm en een wekfunctie. Als extra geeft de radio ook de temperatuur aan. De TS 522CR is leverbaar in sun orange en night black en kost € 340.

De TS 525 komt in dezelfde dubbele kubusbehuizing als de TS 522, maar eigenlijk is het een heel ander apparaat. De TS 525 heeft namelijk niet alleen een FM-radio aan boord, maar ook DAB/DAB+ radiomodules. Daarbij kan hij ook internetradiostations ontvangen. En last but not least wordt er ook een iPod/iPhone dockingstation meegeleverd. Het apparaat kan worden uitgebouwd tot een compleet hifisysteem, door een optionele luidspreker, subwoofer en cd-speler toe te voegen. De TS 525 kost € 550 en is beschikbaar in sun orange of snow white.

Kijk op de website van importeur Ludems voor meer informatie. 


EDITORS' CHOICE