Vandaag: hifi evenement bij RMR Soundsystems

Redactie HiFi.nl | 14 oktober 2012

Bij RMR Soundsystems in Soest kun je vandaag terecht voor een goedgevuld dagje hifi. Je kunt op maar liefst zes luisterplekken gaan luisteren naar bijzondere apparatuur en er is de nodige aandacht voor carfi. Ook zijn er lezingen van Violet Fire Creations. 

Om 12:00 uur en om 15:00 uur presenteert Violet Fire Creations de openbarende lezing 'Van trilling tot harmonie'. Er wordt uitgelegd hoe het gebruik van universele frequenties kan leiden dat het verbeteren van geestelijk en lichamelijk welzijn.

 

Universum is latijn voor 'één lied'. De Griekse filosofen Plato en Pythagoras spraken al over de klank, of het geluid als basis van al het bestaan. Dankzij modern wetenschappelijk onderzoek in o.a. mathematica en kwantum fysica beginnen we in de 21e eeuw echt te begrijpen wat hiermee bedoeld wordt en dat een harmonisch gebruik van klanken in muziek volgens bepaalde universele modellen leidt tot een sterk verbeterd welzijn in de mens, zowel geestelijk als lichamelijk. Peter en Robert van Violet Fire creations nemen je mee op reis door de wonderlijke wereld van klank, frequenties en harmonie.

Spendor Audio Systems A5
Spendor A5

De heren van Sivian Acoustic zorgen deze dag voor de luisterpret. Zij demonsteren deze dag de nieuwe Leda 200 high-end voor- en eindversterker van Nederlands bodem. Er wordt op 6 luisterplekken onder andere gedemonstreerd met: 
- Cambridge Audio + Wharfedale Diamond 
- Sivian Acoustics + Opera Callas
- Audioquest DAC + AudioEngine A5 
- Spendor A5 + Audiolab 8200 
- Bel Canto C5i + Elac 
- Parrot Zik 
- en meer...

Voor hen die niet alleen thuis ultiem willen genieten van muziek demonstreert RMR Soundsystems deze dag ook buiten met car hifi:
- Helix + Citroen Picasso
- Integrated Sound.

Ook Music Practice Place is bij het grootschalige evenement van RMR aangesloten; zij stellen hun drie geluidsdichte oefenruimtes ter beschikking, voor een unieke luisterervaring. Ga dus vooral langs om te horen, zien en voelen wat er zoal mogelijk is, vanaf eenklein budget tot echte high-end.

RMR Soundsystems heet je graag welkom op zondag 14 oktober. Vanwege een beperkt aantal zitplaatsen in de werkplaats, vragen zij een aanmelding (info@rmrsoundsystems.nl) voor het bijwonen van de lezing van Violet Fire Creations.

RMR Soundsystems 
Kostverlorenweg 10 
3762 EM Soest 
Tel. +3135-6035825 
E: info@rmrsoundsystems.nl
Website


EDITORS' CHOICE