REVIEWBluenote

Bluenote Stibbert MK II Tube

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 mei 2006 | Fotografie Fabrikant | Bluenote

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat ik een Bluenote Bellavista met Borghese arm en Baldinotti element in huis had. Daar moet ik aan denken wanneer ik gedurende de door Audio Selectief georganiseerde analoog dagen in Sneek oog in oog sta met een Bellavista Signature en luister naar de muziek die door het Jan Allaerts element aan de groef onttrokken wordt. Ook deze combinatie heeft hetzelfde vloeiende muzikale karakter. In een aangrenzende ruimte ontwaar ik even later de Stibbert cd-speler van Bluenote. Zou ook deze sculptuur beschikken over de 'Suono della Casa' van Bluenote? Helaas is de digitale bella donna op dat moment niet aangesloten. Vragen om digitaal - op een analoge manifestatie - is vragen om ellende. Mij rest dan ook niets anders dan ter plekke met de importeur een recensie van deze speler te regelen.

Begonnen in 1985 als een sociaalcultureel project van musici, ingenieurs en audiofielen, is Bluenote sedert 1997 actief als fabrikant van draaitafels, toonarmen en elementen, cd-spelers, stereo versterkers en luidsprekers. Aanvankelijk lag de nadruk op budget apparatuur maar sedert 2000 worden er ook hoger geprijsde componenten geproduceerd. De scepter wordt sedert 1997 gezwaaid door Maurizio Aterini.

Ingenieur Luigi Ermini is de ontwerper van twee vindingen die ook in de 'Stibbert' toegepast worden. Het digitale filter 'Zero Clock' dat de jitter sterk reduceert en het systeem 'Electro-Power' dat vijftig maal per minuut elektronisch de interne voltages en motorsnelheid controleert en daarmee de stabiliteit van het loopwerk verhoogt.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE