Coolblue oprichter wint prijs

Redactie HiFi.nl | 07 september 2012

Achttien dagen voor de opening was het Stedelijk Museum gisteravond de locatie voor de uitreiking van de Leading Online Entrepreneur of the Year (LOEY) Awards 2012. Juryvoorzitter Reinout Oerlemans maakte tijdens deze derde editie bekend dat Pieter Zwart van Coolblue de award voor het beste online ondernemerschap in de wacht sleept.

De LOEY Award is een prijs voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Reinout Oerlemans, Bernhard van Oranje, Michiel Mol, Daniel Ropers en Peter Driessen, selecteerde de winnaars op basis van innovatie, passie, resultaten, voorbeeldfunctie en inzet voor de online branche.

Juryvoorzitter Reinout Oerlemans: "Alle genomineerden zijn ondernemers met passie, lef, ambitie en een drive voor innovatie. Het is bemoedigend te zien dat er in Nederland zoveel online ondernemerstalent is. De hoge kwaliteit van de genomineerden maakte de keuze moeilijk. De winnaar van de LOEY Award 2012 is echter unaniem gekozen, omdat Pieter al vastberaden is vanaf de start op zijn zolderkamer en een spectaculaire groei heeft doorgemaakt. Het bedrijf blijft onder zijn leiding en dat van zijn twee medeoprichters en moet uitgroeien tot een toonaangevend Europees eCommerce bedrijf. Een exit scenario speelt niet in zijn gedachten. Ultieme klantgerichtheid echter wel: 24 uur per dag en 365 dagen per jaar."

Pieter Zwart is oprichter en directeur van Coolblue. Tijdens zijn studie verkocht hij een van de eerste MP3 spelers online. Met de lancering van de webwinkel MP3man.nl in 1999 was de oprichting van Coolblue een feit. Inmiddels heeft het bedrijf vele gespecialiseerde webshops en vier fysieke winkels in Nederland en België.

Neem ook eens een kijkje op de Special Page van Coolblue.


EDITORS' CHOICE