NIEUWSMarantz

Marantz introduceert PM-11S3 en SA-11S3

Redactie HiFi.nl | 05 september 2012 | Marantz

Marantz kondigt twee nieuwe gezinsleden van de 11-Serie aan. De PM-11S3 en SA-11S3 zetten de traditie van hun voorlopers voort en zijn nog deze maand verkrijgbaar in een select aantal winkels.

Tot de dag van vandaag heeft de Marantz 11-Serie als benchmark gefungeerd voor andere hifi-systemen. Nu heeft Marantz besloten het productassortiment te vernieuwen door de meest recente technologieën en nieuwe ideeën toe te passen op dit populaire koppel bestaande uit een versterker en SACD-speler.

De nieuwe PM-11S3 is volgens Marantz gevoeliger, veelzijdiger en nauwkeuriger dan ooit. Met zijn afgeschermde ringkerntransformator en speciaal ontworpen componenten biedt het systeem een stabiel uitgangsvermogen van 2 x 100 W bij 8 ohm of 2 x 200 W bij 4 ohm. Absolute signaalintegriteit en een zeer lage signaal-ruisverhouding zijn volgens het merk gegarandeerd dankzij de drietraps-constructie die een voorversterker en een tweetraps-eindversterker omvat, plus een extra voorversterker voor Phono MM/MC. De PM-11S3 is bovendien voorzien van een Power Amp Direct-ingang voor eenvoudige integratie in een thuisbioscoopomgeving via één enkele druk op de knop.

Technologieën die een cruciale rol spelen zijn de nieuwste Marantz Current Feedback HDAM-SA3, evenals de circuits met symmetrische en zo kort mogelijke signaalpaden voor een dynamisch geluid en perfect stereobeeld. Het resultaat is aldus Marantz een buitengewoon breed klankveld, met desalniettemin een uiterst strakke plaatsing van instrumenten en stemmen.

In 2004 was de originele SA-11S1 de allereerste SACD-speler ooit met vrij te selecteren digitale filteralgoritmen. Deze filters waren door Marantz ontwikkeld met het oog op een verbetering van de CD- audiokwaliteit. Anno 2012 zet de nieuwe SA-11S3 deze baanbrekende rol voort met geavanceerde, vrij te kiezen filtertechnieken die voorheen alleen voorhanden waren in professionele opnamestudio's. Deze technologie heet 'Marantz Musical Mastering'. Dankzij de toegevoegde USB-ingangen aan de voor- en achterzijde beperkt de technologie zich niet alleen tot CD-bronnen, maar zijn ook relatief nieuwe media toegankelijk. Aangezien de nieuwste media verder gaan dan 44,1 kHz/16-bits resolutie – standaard CD-kwaliteit – heeft Marantz nu ook digitale filters ontworpen die signalen tot 192 kHz/24-bits resolutie kunnen verwerken. Bestanden met hoge resolutie worden zo volgens het audiomerk optimaal afgespeeld.

Tot slot biedt de DAC-modus drie digitale ingangen: een coaxiale ingang, een optische ingang en een USB-B-ingang. Overdracht via de USB-B-ingang vindt asynchroon plaats wanneer het systeem rechtstreeks op de pc is aangesloten.

Beide nieuwkomers, zowel de PM-11S3 als de SA-11S3, zijn vanaf eind augustus verkrijgbaar in een zwarte uitvoering of in de kenmerkende gouden afwerking van Marantz. Ze kosten beiden 3.999,- euro. Kijk op de website van Marantz voor meer informatie. 

Marantz heeft ook een Special Page op HiFi.nl.  

MERK

EDITORS' CHOICE