IFA 2012: Western Digital komt met VelociRaptor

Stilstand is achteruitgang. Ook al ben je wereldleider op het gebied van externe opslag, dat betekent niet dat je achterover kunt gaan zitten. Dat ze dat bij WD dondersgoed weten, blijkt wel op IFA 2012. De dochteronderneming van Western Digital blijft ontwikkelen en innoveren. Het resultaat, een wereldprimeur in Berlijn, heet My Book VelociRaptor Duo.

WD heeft in de My Book VelociRaptor Duo twee hogesnelheidstechnologieën gecombineerd. Daarmee is het in één klap het snelste en meest robuuste dubbelopslagsysteem dat het Amerikaanse bedrijf ooit ontwikkelde, zo meldt WD trots.

Door namelijk twee 1TB, 10.000 RPM VelociRaptor-drives te combineren met twee Thunderbolt-poorten, is de My Book VelociRaptor Duo niet minder dan een bloedsnel dual-drive opslagsysteem. Volgens WD zijn datasnelheden tot wel 400 MB/s mogelijk, waarmee het systeem dus uitermate geschikt is voor veeleisende toepassingen van digitale media. Aan de My Book VelociRaptor 2TB hangt een adviesprijskaartje van 799 euro.

Nog meer WD-nieuws vanaf IFA 2012: De My Passport for Mac lijn is vernieuwd en uitgebreid. Niet alleen zijn alle draagbare harde schijven uit de serie vanaf nu uitgerust met een USB 3.0-interface, ook is een schijf met een capaciteit van 2TB aan de lijn toegevoegd. De adviesprijs voor de My Passport for Mac 3.0 2TB bedraagt 199 euro.Kijk voor meer informatie op de website van Western Digital

EDITORS' CHOICE