NIEUWS

HiCan: Een high-end bed

Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2012

We vermoeden dat weinig lezers er de benodigde 42.000 euro voor (over) hebben, maar toch wilden we deze futuristische slaapplek even voorbij laten komen; de HiCan is een High Fidelity Canopy, ofwel een heel duur bed. Maar dan heb je wel een bed met geluidsinstallatie én HD-beamer...

De HiCan doet qua design denken aan science fiction films die zich in de toekomst afspelen. This is your capitain speaking, over. Het bed zit dan ook vol met technische hoogstandjes. Zo zijn er ingebouwde gordijnen, een multimedia pc en een gameconsole aanwezig. Ook is er aan het voeteneinde een oprolbaar scherm gemonteerd, waarop de beelden van de ingebouwde beamer worden geprojecteerd. En niet onbelangrijk voor de muziekliefhebber: er is een complete geluidsinstallatie ingebouwd, al wordt er jammer genoeg niet duidelijk uit welke componenten die installatie bestaat.



Ook aanwezig in de HiCan: een Home Automation System. Daarmee kun je het matras en de andere ingebouwde elementen besturen. Het kan eventueel worden uitgebreid om andere apparaten in de kamer mee te besturen vanuit het bed. En voor wie alle poespas zat is, is er ook nog het ouderwetse ingebouwde leeslampje. Kun je dus ook gewoon een boek lezen.



Zoals eerder gezegd kost deze Ferrari onder de bedden maar liefst 42.000 euro… En dat is misschien maar goed ook, want wie zou er nog uitkomen? Kijk voor meer informatie op de website van de HiCan.




EDITORS' CHOICE