NIEUWSPanasonic

Panasonic DMR-BST701: Blu-ray speler en recorder


Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2012 | Panasonic

Panasonic is in Europa de enige fabrikant die Blu-ray recorders op de markt brengt. In buurlanden Engeland en Duitsland doet ze dat met succes. In Nederland is vanaf nu de DMR-BST701 verkrijgbaar.

Eigenlijk is het een raar verhaal als we het over Blu-ray recorders hebben. Het product Blu-ray recorder wordt eigenlijk nog steeds niet geleverd in Nederland. De enige fabrikant die op de Europese markt actief is met deze recorders, laat weten dat ze het niet ziet zitten om het product in Nederland te lanceren. Terwijl in Engeland en Duitsland de recorders wel met succes uitgebracht worden, blijft de Nederlandse markt verstoken. Er zou onvoldoende belangstelling voor bestaan. Dat zou dan weer komen doordat Nederland geen zogenaamde satelliet-cultuur kent. In Nederland zijn we meer gewend aan kabel. En de Blu-ray recorders van Panasonic zijn meer ingesteld op satellietontvangst.

OK, dat klopt niet helemaal, want er bestaan wel degelijk Blu-ray recorders die geschikt zijn voor kabelontvangst (via CI/CI+-module). Bovendien zijn er in Nederland ook veel schotelbezitters en -gebruikersā€¦ Sinds kort is in Nederland hoe dan ook de Panasonic DMR-BST701 Blu-ray recorder verkrijgbaar. Waarbij vermeld moet worden dat deze aangeboden wordt via een Duits postorderbedrijf, maar dat terzijde. Voor de liefhebber bestaat eindelijk de mogelijkheid aan dit product te komen - al was dat natuurlijk ook al mogelijk via buitenlandse internetkanalen en tweedehands-aanbieders, maar dan zit je weer met garantietoestanden.

De DMR-BST701 zou je de ultieme mediaspeler in je thuisbioscoop kunnen noemen. Deze speler bevat alles wat je voor de ontvangst, de opname en de weergave van 3D en HDTV nodig hebt: Set Top Box, 3D Blu-ray recorder/-speler en een 320 GB harddiskrecorder. Ja, je leest het goed: zelfs nog een harddisk-recorderunit. Dat maakt het mogelijk eerst opnames te maken op de harddisk. Opnames die je vervolgens wilt bewaren kun je dan overzetten en branden op een schijfje. De DMR-BST701 is een 3D-speler, maar hij kan ook in 3D opnemen!De DMR-BST701 beschikt over een ultrasnel start- en laadproces. Desgewenst geeft hij zelfs 2D-films van DVD en Blu-ray een geheel instelbaar 3D-effect. Zelfgemaakte 3D-foto's en video-opnamen of lievelingsfilms archiveert de DMR-BST701 op harde schijf, Blu-ray disc of DVD. De beide geĆÆntegreerde High Definition-satelliettuners en twee CI+-interfaces, bijvoorbeeld voor HD+, bieden ontvangst- en opnamemogelijkheden op Blu-ray niveau. Eenvoudige aansluiting op de satellietinstallatie wordt ondersteund door de enkele kabelfunctie.

Voor integratie in het thuisnetwerk is de DMR-BST701 WLAN-ready. De DMR-BST701 is DLNA-gecertificeerd en laat zich als server en als onderdeel van het thuisnetwerk toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld via een tweede televisie bestanden van de DMR-BST701 opvragen, maar ook toegang zoeken tot de playlist van je MP3-collectie op de PC. Voor 699 euro is de Panasonic DMR-BST701 via de website te bestellen.

EDITORS' CHOICE