NIEUWSWadax

Breed assortiment Aspera Audio op X-fi show

Redactie HiFi.nl | 26 september 2012 | Wadax

Aspera Audio is verheugd mee te kunnen doen aan de derde editie van de X-Fi show, die op 29 en 30 september plaats vindt in de Koningshof in Veldhoven. Er is veel te zien in hun ruimte, want Aspera is distributeur van een breed scala van merken, zoals Acoustic System, PS Audio, TW-Acustic, Lyra, Graham, Tron, Keith Monks, Triode Corporation en Nanotec. Ook hun nieuwste merk Oyaide zullen ze meenemen naar de X-Fi show.

Van TW-Acustic heeft Aspera Audio de nieuwste Raven GT in demonstratie, met de hieronder afgebeelde Raven 10.5 toonarm met VTA regeling tot 1/100 mm. Extra leuk: Thomas Woschnick (daar komt de naam vandaan) zal hoogst persoonlijk de GT aan je voorstellen en staat klaar om alle vragen omtrent analoge weergave te beantwoorden. Een Raven is volgens Aspera gebouwd voor het leven. Hij wordt gecombineerd met de Lyra Kleos, een betaalbaar element. Aspera heeft een persoonlijke relatie met Stig Bjorg en Jonathan Carr van Lyra, dus een perfecte service naar de analoog liefhebber toe is gegarandeerd. Wadax is vertegenwoordigd met de Pre1. De Pre1 is tegelijkertijd voorversterker, phonostage, DAC en HD streamer én biedt daarnaast ook de mogelijkheid om jouw vinyl collectie te bewaren op harde schijf in hoge resolutie. Javier Guadalajara van Wadax zal de gehele zaterdag aanwezig zijn en op zondag in de middag. Van Acoustic System gebruikt Aspera de ASI Grand Stereo als versterking, één van de mooiste versterkers waar Aspera ooit naar heeft geluisterd. Transformatoren en ander moois (ongeveer 70% van de ' real estate') zijn gehuisvest in een magnetisch afgeschermde aluminium behuizing. Ook de Acoustic System Tango luidsprekers en de Acoustic Sytem Liveline kabels zijn aanwezig tijdens X-fi. Franck Tchang van Acoustic System is doorlopend aanwezig. Hij zal ook demonstraties verzorgen met zijn resonatoren. 
Power Plants van PSAudio verzorgen de stroom in Veldhoven. Primeurs zijn de P3 Power Plant en het allernieuwste passief filter, de Dectet. De laatste is de vervanger van de Quintet en heeft 10 uitgangen in plaats van 5 en een nog betere filtering. Het kostbare vinyl kan gereingd worden met de platenwassers van Keith Monks. Jonathan Monks, de opvolger van Keith heeft een nieuwe productie faciliteit in gebruik genomen in Engeland, waar de nieuwe Keith Monks RCM’s met de hand gebouwd worden, volgens de strengste kwaliteitsnormen.Het gamma wordt in de toekomst nog verder uitgebreid, momenteel is de Keith Monks RCM MKII leverbaar in Navy Blue, Wit en English Oak.

Om het allemaal nog leuker te maken verloot Aspera Audio ook nog eens kabels van PS Audio en accessoires van Oyaide onder de bezoekers van de stand! 

Op de website van Aspera Audio vind je uitgebreidere productbeschrijvingen. De pagina wordt regelmatig geüpdatet met de meest recente informatie tot de dag voor de show. 


EDITORS' CHOICE