NIEUWSCabasse

D&D Audio importeur Cabasse


Redactie HiFi.nl | 01 augustus 2012 | Cabasse

Het in 1950 opgerichte Franse Cabasse heeft een nieuwe Nederlandse importeur, D&D Audio.

De Franse onderneming erfde de naam van de oprichter, Georges Cabasse. Alle producten van Cabasse worden op het puntje van Bretagne in het westen van Frankrijk samengesteld. Cabasse is een van de oudste audiomerken van het land.

Het Franse merk heeft onder meer de Pacific 3 en 3SA luidsprekers in huis. De Pacific 3SA is een driewegs vloerstaander. Als drivers heeft deze nieuwe Cabasse twee lage-frequentie drivers van 21 cm met daartussen de BC17 driver van 17 cm. Dit is een halfronde driver die bestaat uit een midrange dome / tweeter en een ring-vormig low-midrange/woofer membraan. Het SA deel van het modelnummer staat voor `semi-active`. De dunne drivers met een doorsnede van 21 cm worden aangedreven door een door Cabasse ontworpen ingebouwde versterker van 450 watt. Deze Pacific is met een lengte van 129 cm, 29 cm breed en een diepte van 49 cm, vanaf volgende maand verkrijgbaar in een glossy zwarte of parelmoeren afwerking.

De Pacific 3 is het passieve broertje van de Pacific 3SA. Met zijn grootte van 131 cm en diepte van 59 cm heeft hij voldoende interne ruimte om het gebrek aan een ingebouwde versterker op te vangen.

Kijk voor de andere merken van D&D Audio op de Special Page

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »