NIEUWS

TG-acoustics primeurs tijdens X-fi 2012

Redactie HiFi.nl | 29 juli 2012

TG-acoustics werd opgericht door Tony Gee en ontwerpt luidsprekers sinds 1982. Genoeg ervaring om uit te putten dus. Tijdens de X-fi High End show op 29 en 30 september dit jaar hebben zij twee primeurs. Als eerste de TG-acoustics Più Musica vloerstaande luidspreker en Dyrholm Audio Design uit Denemarken. 

De derde editie van de X-fi show zal op 29 en 30 september plaats vinden in de Koningshof in Veldhoven. tg-acoustics gaat demonsteren met het volgende:
- tg-acoustics Più Musica vloerstaande luidspreker (prototype)
- Audiomat Opéra Référence geïntegreerde versterker
- Weiss DAC2 da-converter
- CEC TL-51X snaaraangedreven cd-loopwerk
- Furutech Evolution-II netkabels, interlinks en luidsprekerbekabeling
- Dyrholm Design Audio interlinks en luidsprekerbekabeling.Primeurs
tg-acoustics komt dit jaar met twee primeurs. Als eerste de tg-acoustics Più Musica vloerstaande luidspreker. Dit is een prototype van de eerste van een reeks luidsprekers die onder de tg-acoustics naam zal verschijnen. Inwendig zijn de CNC-gefreesde luidsprekerbehuizingen voorzien van een aantal interessante technische oplossingen zoals o.a. een volledig symmetrische akoestische belasting voor de woofer. Verder zorgen de gebogen zijwanden voor optimale stijfheid en tevens het minimaliseren van staande golven in de kast. Het scheidingsfilter is symmetrisch opgebouwd om zo een optimale belasting te vormen voor elke versterker. De gebruikte filtercomponenten zijn van zeer hoge kwaliteit, zoals koperfolie spoelen die met bijenwas geïmpregneerd papier als isolator gebruiken en contra-gewikkelde folie condensatoren met uiterst geringe verliezen. De Più Musica kenmerkt zich als een uiterst neutrale luidspreker, die een goed doortekend beeld neerzet en tegelijkertijd veel rust uitstraalt. Als tweede primeur: Dyrholm Audio Design uit Denemarken. Dyrholm Audio Design uit Denemarken houdt zich uitsluitend bezig met het ontwikkelen en met de hand vervaardigen van kabels voor de overdracht van signalen tussen audio componenten. Er wordt gewerkt met diverse metaal legeringen van verschillende diameters en met verschillende isolatoren, zoals katoen, in diverse configuraties. Afhankelijk van het type en de toepassing is er keuze uit kabels van puur zilverdraad of koperen kabels die zijn verzilverd of verguld. Er wordt op de X-fi Show 2012 o.a. gedemonstreerd met interlinks en luidsprekerbekabeling uit de Gemini Serie en hun top-of-the range Zodiac Serie. De Zodiac kabels zijn gemaakt met hoogwaardig solid-core zilverdraad, katoen in olie als isolatoren en gemetaliseerd gel als afscherming. De uiteinden zijn afgemonteerd met Furutech spades en banaanstekkers. Voor meer informatie over de andere merken waarmee tg-acoustics kun je kijken op de blog van X-fi 2012
 
Kijk voor meer nieuwtjes op de X-fi Special Page. 


EDITORS' CHOICE