NIEUWSArcam

Arcam BDP300 3D Blu-ray speler

Redactie HiFi.nl | 26 juli 2012 | Arcam

Het geluid van een film is net zo belangrijk als een goede beeldweergave. Iedereen weet: een horrorfilm is lang niet zo spannend als je het geluid uitzet.

Arcam weet dat ook, want zij introduceert haar nieuwste 3D Blu-ray speler met de naam BDP300. Hij is voorzien van de topklasse Wolfson Audio 8741 DAC gevoed vanuit een nauwkeurige, lokaal gereguleerde voedingspanning.

Volgens de Engelse fabrikant tilt de jarenlange ervaring het muzikaal niveau van de BDP300 tot een klasse die je normaal alleen bij hoogwaardige stand-alone CD spelers zou verwachten. Zoals gezegd is de nieuwste 3D Blu-ray speler voorzien van een topklasse Wolfson Audio 8741 DAC gevoed vanuit een nauwkeurige, lokaal gereguleerde voedingspanning. De RS232 en IR aansluiting (RC-5) aan de achterzijde zorgen ervoor dat je de BDP300 in de geïntegreerde home cinema omgeving gemakkelijk kunt besturen.  

Er is uiteraard ook gewerkt aan een goede beeldweergave. ‘Puur van omzet’, omschrijft Arcam de BDP300. Dankzij een direct videopad heeft de Blu-ray speler vloeiende beeldweergave van zowel 2D als 3D films, vrij van visuele artefects en levensecht. Ook aan de functionaliteit is gewerkt. De BDP300 leest de Blu-ray disc lekker snel in. Dat geldt overigens voor alle door de Arcam BDP300 ondersteunde codecs, inclusief JPEG, AVI en WMV. 
Je kunt volgens Arcam gemakkelijk schakelen van 2D naar 3D met behulp van het HDMI V1.4a videoboard. Dat alles is verpakt in een strakke, bijna minimalistische behuizing.

 

De Arcam BDP300 3D Blu-ray speler heeft een adviesprijs van €1.349,=. Kijk voor meer informatie op de website van importeur Audiac

 

Kijk ook eens op de Audiac Special Page voor meer Arcam nieuws. 


EDITORS' CHOICE