ARTIKEL

SAVA Award 2007/2008

Tijdens de VAD show in het Koningshof te Veldhoven zijn zondagavond 21 oktober voor het eerst in de geschiedenis de SAVA Awards uitgereikt. De SAVA Award is een award die uitgereikt wordt aan producten die het afgelopen jaar een bijzondere indruk hebben gemaakt op de vakjournalisten van HiFi.nl en het Duitse online magazine AV-Magazin.

SAVA staat voor Sound And Vision Association welke een samenwerking is tussen verschillende online hifi magazines. Op dit moment bestaat de Sound And Vision Association uit het Nederlandse online hifi-magazine HiFi.nl en haar Duitse evenknie AV-magazin. Beide magazines zijn oorspronkelijk gestart als een volledige online publicatie, waar alle content gratis en zonder verplichtingen of spam is te lezen. Hoofddoelstelling van beide internetmagazines is de promotie van de betere Audio/Video producten en gespecialiseerde fabrikanten, importeurs en speciaalzaken.

Voor het jaar 2007/2008 waren er Awards te verdelen in de categorieën Best Buy, Innovation, Vision, Loudspeakers en Electronics. Buiten deze categorieën zal de SAVA ieder jaar een Life Achievement Award uitreiken aan een persoon die gedurende zijn/haar carrière binnen de internationale hifi-industrie bijzondere dingen heeft gepresteerd.


Life Achievement
Deze bijzondere award wordt uitgereikt aan een persoon die gedurende zijn/haar carrière binnen de internationale hifi-industrie bijzondere dingen heeft gepresteerd.


A.J van den Hul neemt SAVA Life Achievement Award in ontvangst.

Klik hier voor een vergrote afbeeldingDe eerste winnaar van de Life Achievement Award is de Nederlandse kabel en elementenfabrikant Aalt Jouk van den Hul; een man die Internationale roem verwierf met zijn bijzondere handgemaakte elementen onder namen als The Frog, Grasshopper en Colibri. Ook was van den Hul de eerste kabelfabrikant ter wereld die een volledig metaalvrije interconnect maakte; toepasselijk The First genaamd.


Winner:   A.J. van den Hul


Voor een volledig overzicht van alle SAVA Award winnaars verwijzen we u graag naar de officiële website van de SAVA Award: www.sava-award.org. Daar zijn ook de officiële juryrapporten te lezen.

EDITORS' CHOICE