NIEUWS

Filmpjekijken weektip: The Dark Knight Rises


Redactie HiFi.nl | 19 juli 2012

Het slotstuk van Christopher Nolan's Batman-trilogie, vanaf vrijdag 20 juli in de bios. Hoe hadden we deze week een andere release kunnen tippen? The Dark Knight Rises is het fantastische slotstuk van een geweldig drieluik, dat je op een groot (bij voorkeur IMAX-) scherm moet gaan zien.

Het is acht jaar geleden dat Batman verdween en op slag veranderde van held in voortvluchtige. Door de schuld op zich te nemen van de dood van officier van justitie Harvey Dent, offerde The Dark Knight alles op voor wat hij en commissaris Gordon zagen als een goede zaak, waarna de straten schoongeveegd werden - met dank aan een anti-misdaad wet, de Dent Act.

Klikbaar voor groter formaat & foto-album

Maar dat alles verandert uiteraard door de opkomst van Bane, een gemaskerde terrorist wiens meedogenloze plannen voor Gotham Bruce Wayne én Batman uit zijn zelf opgelegde ballingschap drijven, voor wat zijn zwaarste strijd zal worden. En misschien wel Nolan's grootste succes-nummer; topcast met dito vertolkingen, solide script, sterk camerawerk, een uitmuntende soundtrack van Hans Zimmer en een resultaat waarin alle eindjes aan elkaar geknoopt worden. 

"Nolan weet op magistrale wijze de vraagtekens en eventuele losse eindjes van deel 1 en 2 te verweven tot een formidabele conclusie waar menig bezoeker nog dagen bij stil zal blijven staan. En geeft bovendien in het laatste slotakkoord opzichtig de hele franchise met een grote strik erom terug aan Warner Bros. Want Nolan mag dan misschien klaar zijn met de gevleugelde held, wij nog lang niet." Lees de hele recensie hier.

Bekijk ook de eerdere filmtips

EDITORS' CHOICE