ARTIKEL

Harman huisshow 2007

Zoals ieder jaar organiseerde Harman Consumer Nederland ook dit jaar weer een tot in de puntjes verzorgde huisshow. Ditmaal in het Amsterdamse Opium: de club van DJ Tiësto.

Het belangrijkste Harman nieuws kwam dit keer uit onverwachte hoek; Harman introduceerde namelijk een navigatiesysteem onder de naam "Guide + Play". Dat lijkt wat buiten het normale `werkterrein` voor een merk dat duidelijk zijn roots heeft in de audio/video-wereld. Toch is het niet zo`n vreemde stap. Als je namelijk naar het merkenpakket kijkt van Harman International, dan zie je op die lijst ook het bekende Becker staan, inderdaad, een fabrikant van navigatiesystemen.

Maar ook het apparaat zelf heeft wel degelijk een duidelijke link met de audio/video wereld. Het is namelijk niet alleen een fraai navigatiesysteem, de GPS-500 is ook nog eens een volwaardige MP3 en videospeler. Beide systemen - zowel de Guide als de Play - zijn volwaardige systemen. De menustructuur van de GPS-500 werkt zonder pictogrammen en is, misschien wel juist daardoor, zeer intuitief te bedienen. Een compliment voor Harman. Ook de snelheid waarmee locaties en routes op het scherm verschijnen is indrukwekkend. En wat dacht u van standaard ingebouwde kaarten van West-Europa en TMC (om files te vermijden).

De audiospeler kan overweg met MP3, WMA en zelfs AAC bestanden. Ook navigeren en tegelijkertijd luisteren naar audio behoort tot de mogelijkheden. De videospeler herkent de bestandsformaten MPEG-4 en WMV-9, welke via het 10cm scherm weergegeven worden.

Voor meer informatie over de Harman Kardon Guide + Play GPS-500 verwijs iik u graag door naar het officiële persbericht van Harman Kardon.


De show

Maar natuurlijk was er meer te zien tijdens de Harman huisshow. Hieronder een korte foto-impressie.


De JBL Spot is in verschillende designs verkrijgbaar, Wisselen van de covers gaat erg eenvoudig.


Ook van JBL: de Spyro. De paddenstoel is de laagunit, de vlindertjes (of zoals de vertegenwoordiger van Harman ze noemt: de bloemetjes) geven de hoge en middentonen weer.


De verchroomde versie de Darth Vader helm?


Harman heeft (erg) veel mogelijkheden om meer uit uw iPod te halen.


Zoals deze, ooit in licentie voor Apple gebouwde, Soundsticks. Hier in de MkII versie.


Maar ook voor uw PSP of andere portable audio apparatuur heeft Harman (JBL) de nodige oplossingen.


En deze jongens van Harman Kardon kennen we Kardon natuurlijk allemaal.


Een Harman Kardon lcd-scherm, volledig bezet met Swarovski kristallen. High End Bling-bling.


Een Rolf Benz audiomeubel. Door het flitslicht kunt u net de ingebouwde luidsprekers zien. Let ook op de subtiele blauwe verlichting zoals die ook op de Karman Kardon apparatuur te vinden is.


Bas vd Rijt van Harman toont de koptelefoon waar DJ Tiësto zijn wereldhits mee aan elkaar mixt.


Harman is van oudsher ook sterk vertegenwoordigd in de autobranche. Hier ziet u luidsprekers en versterkers van JBL.


En dit is geen kleintje!


EDITORS' CHOICE