NIEUWSYamaha

Yamaha op de redactie

Redactie HiFi.nl | 10 februari 2012 | Yamaha

Op de redactie van HiFi.nl worden regelmatig pakketten afgeleverd. Altijd leuk om al dat nieuws te mogen aanschouwen. Vandaag kregen we een mooie set van Yamaha binnen, bestaande uit de A-S2000 geïntegreerde versterker, de CD-S2000 cd-speler en de TS-1000 tuner. Nieuwe technieken met een warm retro tintje. 

Licht zijn ze niet, deze componenten van Yamaha. Ze wegen samen 43,5 kilo. Maar het design maakt zeker indruk. Een strakke aluminium behuizing, met houten side panels voor een warm tintje. In de hogere budgetklasse vallen de componenten van de S2000-serie. De A-S2000 is een top stereoversterker. Per kanaal worden drie parallelle geluidssterkte- en klankregelaars gebruikt en de eindtrap wordt gevoed door vier aparte voedingen met hoog vermogen. Ook heeft de A-S2000 een aparte versterker voor een hoofdtelefoon en een aparte Phono Preamp met high-precision hoofd- en equalizerversterker. 


Foto: Werken op de redactie van HiFi.nl heeft grote voordelen...

Binnen de S2000-serie vind je ook de CD-S2000 cd-speler. Het stille lademechanisme transporteert cd’s en Super Audio cd’s probleemloos over de aandrijfas van de motor. XLR uitgangen sturen het geluidssignaal naar de A-S2000 versterker en sluiten daarmee de symmetrische overdrachtsketen. 

En last but not least is er de T-S1000 tuner, een telg uit de S1000-serie van Yamaha. Hij past qua design perfect bij de andere Yamaha producten uit de S1000- en S2000-serie. De T-S1000 heeft een aluminium front en houten side panels en speciaal ontwikkelde, extra zware en vibratie reducerende voeten.
 
Het geluid van deze set gaan we vast en zeker nog aan de tand voelen, maar het design is in ieder geval veelbelovend... Je kunt op de Yamaha website kijken voor meer informatie over dit bijzondere trio. 


MERK

EDITORS' CHOICE